Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatrisk avdelning 20 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Vi startade under hösten 2023 upp en helt ny avdelning för allmänpsykiatrisk vård på Nacka sjukhus. I huset finns idag hela nio stycken psykiatriska vårdavdelningar, vilka alla är en del av Psykiatri Södra Stockholm och bedriver sjukvård i Region Stockholms regi. Detta innebär att vi är en del av Nordens största byggnad med psykiatrisk heldygnsvårdvård. Arbetsplatsen ligger i nybyggda lokaler på Nacka sjukhus intill Ektorps centrum, med goda kommunikationer samt nära till natursköna Nyckelviken och Långsjön. Vi har ett nära samarbete med alla våra 9 systeravdelningar i huset.

Vi söker nu timanställda sjuksköterskekollegor till allmänpsykiatrisk avdelning 20, och är ute efter dig som har ett stort medmänskligt engagemang och som brinner för psykiatrisk omvårdnad.

 

Avdelning 20

Avdelning 20 är en heldygnsvårdsavdelning med 16 vårdplatser och inriktning allmänpsykiatri. Vi erbjuder behandling och omvårdnad för patienter mellan 18-65 år som huvudsakligen lider av depressioner, ångestsyndrom, affektiva sjukdomar, personlighetssyndrom, självmordsproblematik, ätstörningar och svårare krisreaktioner.

Då avdelningen är nyöppnad har vi haft den stora fördelen och möjligheten att från start tillsammans utarbeta vårt arbetssätt, upprätta rutiner och skapa en avdelning där vi tillsammans jobbar för en trygg och givande arbetsmiljö. Vidare har vi i samband med nystart haft chansen att rekrytera medarbetare som har förståelse för vikten av ett gott och respektfullt bemötande, så att vi som grupp tillsammans kan sträva efter en högkvalitativ vård för våra patienter. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta i team tillsammans med undersköterskor, läkare och paramedicinsk personal. Tillsammans med undersköterskorna är det du som är närmast patienten. Du kommer att leda omvårdnadsarbetet, vilket innebär att bedöma omvårdnadsbehov, planera och initiera och utföra – primärt psykiatriska – men även somatiska omvårdnadsåtgärder. Arbetet är varierande, men en vanlig dag innehåller som gott som alltid stödsamtal, läkemedelshantering, kontakt och samordning med andra vårdgivare, kommuner och anhöriga/närstående, med mera. Vi använder oss av Take Care som journalföringssystem.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, och ha ett genuint intresse för psykiatrisk vård. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande, men är inget krav. Vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad och kanske vill prova på arbetet inom psykiatrin innan du avgör om det är något för dig – eller som av andra skäl trivs med att bara vara timanställd. Det viktigaste är att du som sjuksköterska hos oss har ett genuint intresse för och är nyfiken på den psykiatriska omvårdnaden, samt att du är motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vidare är du tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett rättvist sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vad vi erbjuda dig

  • En timanställning med möjlighet att välja hur mycket samt vilka pass du själv vill arbeta. Vi välkomnar dig oavsett om du bara vill arbeta dag, kväll, natt eller helg – eller blanda.
  • Individuellt anpassad introduktion - i synnerhet du som är nyutexaminerad eller inte har någon tidigare erfarenhet av psykiatrisk vård får givetvis möjlighet att gå upprepade intropass för att säkerställa att du känner dig trygg innan du börjar arbeta självständigt.
  • Möjlighet att om intresse finns även prova på fler avdelningar i huset.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 0-100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2472
Kontakt
  • Enhetschef, Emma Hannerstam, 08-12341629
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-14
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb