Norra Stockholms psykiatri, Specialistpsykiatrisk mott 4, S:t Eriksplan


Vill du ha variation i ditt arbete, arbeta individuellt och i team - sök dig då Specialistpsykiatrisk mottagning 4, St Eriksplan!

Beskrivning

Specialistpsykiatrisk mottagning 4 är en öppenvårdsmottagning inom Norra Stockholm psykiatri (NSP), som ligger centralt vid S:t Eriksplan. I februari delades en större mottagning till två mindre varav vi är en utav dem. Känner du för att vara med i en ”nystart” är detta rätt tid att börja hos oss!

Mottagningen har ett allmänpsykiatriskt basuppdrag där vi arbetar med läkemedelsbehandling, psykopedagogisk behandling, arbetsterapeutiska insatser, psykosocialt arbete och gruppbehandlingar. I samma hus på Atlasområdet sitter även andra högspecialiserade öppenvårdsmottagningar som tillhör NSP, närheten till dessa möjliggör gott samarbete mottagningarna emellan.

Vi är ca 25 medarbetare som är uppdelade i två team. Vår arbetsgrupp på mottagningen består av en stor bredd av yrkeskompetenser såsom läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, skötare samt medicinska sekreterare. På mottagningen blir du en utav två kuratorer.

Arbetsuppgifter

Som kurator på mottagningen är du en del av mottagningens multidisciplinära team där övriga professioner är läkare, psykolog, arbetsterapeut och sjuksköterska. Du bidrar till teamet med din kompetens och kunskap om det psykosociala behandlingsarbetet. Du kommer att vara teamets konsult i psykosociala frågor och arbeta självständigt med patienten.

I samtal med patienten kommer du att utreda patientens behov av stöd och insatser från vårdgrannar som samverkar med psykiatrin och samordna resurser för patienten hos rätt instans. Det innebär samverkan med kommunens socialtjänst, arbetsförmedling, Försäkringskassan etc. Du kommer även att arbeta med enskilda samtal med patient och närstående för att ge råd, stöd och information.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Meriterande är erfarenhet från kommunal och från psykiatrisk verksamhet samt erfarenhet av att arbeta med gruppbehandlingar, barn och föräldrafrågor, barnombud, våld i nära relation, beroendevård, kartläggning av och stödsamtal kring sociala problem och även kontakter med berörda myndigheter. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i tvärprofessionella team och där kunna bidra med din kompetens kring det sociala perspektivet. Det är ett plus om du har tidigare erfarenhet av patienter med neuropsykiatriska funktionshinder då många av våra patienter har diagnosen ADHD.

Goda datorkunskaper är ett krav. Dokumentation sker i journalsystemet Take Care.

Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att bygga förtroende relationer med patienter, kollegor och andra samarbetspartners. Vi ser att du är driven och har god förmåga till såväl samarbete som även stor del av arbetet sker självständigt. Arbetet handlar också om att informera övriga medarbetare på mottagningen om olika sociala insatser. Viktiga egenskaper för att trivas i tjänsten är god samarbetsförmåga, ansvarstagande och noggrannhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Heltid, tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

Förutom intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i en omväxlande miljö erbjuder vi bland annat:

Kompetensutveckling Fri sjukvård i öppenvård Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag 5000 kr/år Flextid

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Johanna Evengård tel: 08 123 488 72

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överemskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2438
Kontakt
  • Johanna Evengård, 08-12348872
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb