Regionledningskontoret, Säkerhet och beredskap


Vill du ha ett viktigt arbete där det du gör om dagarna har betydelse för många? Då kan avdelningen Säkerhet och beredskap på regionledningskontoret vara rätt arbetsplats för dig. Vi söker nu en Signalskyddschef och Strateg inom säkerhetsskydd för att bidra till regionens säkerhetsskyddsarbete. 

Om oss

Tjänsten är placerad på enheten Säkerhet och beredskap vars arbete spänner över flera områden, däribland säkerhetsskydd, fysisk säkerhet, informationssäkerhet, krisberedskap och civilt försvar.

Enhetens uppdrag är att inom sitt ansvarsområde stödja regiondirektören att leda, styra och följa upp Region Stockholms arbete när det gäller säkerhets- och krisberedskapsfrågor på en strategisk nivå. En viktig del av uppdraget är att stödja Region Stockholms nämnder och bolag med sakkunskap och samordning.

Om tjänsten

Tjänsten är en delad roll där du kommer att ansvara för uppgifter både som Signalskyddschef och Strateg inom säkerhetsskydd.

Signalskyddschef

I rollen som Signalskyddschef leder och samordnar du arbetet med signalskyddstjänst. Arbetet ska säkerställa tillgängliga signalskyddssystem och utbildad personal såväl i fred som vid en beredskapshöjning anpassat efter regionens uppdrag. Vidare deltar du vid genomförande av kontroller inom regionen och i förekommande fall SUA-upphandlade leverantörer.

Inom ramen för befattningen har du rollen som regionens nyckelansvarig verksamhet (NAV) och beställande verksamhetsutövare (BV) och är därtill regionens signalskyddsansvarige gentemot Försvarsmakten, Socialstyrelsen, MSB, Plikt- och prövningsverket samt andra relevanta organisationer. Utöver detta kommer du även delta vid sambandsberedningar och genomföra signalskyddsutbildning inom regionen.

Exempel på uppgifter som Signalskyddschef:

 • Signalskyddsinstruktion och riktlinjer för funktionen i övrigt
 • Delta vid och dokumentera kontrollverksamhet Utbildning av regionens verksamheter i signalskyddstjänst
 • Signalskyddsbedömanden inför övningar och samverkan med relevanta myndigheter
 • Bidra och leda arbetet med administration av signalskyddsnycklar, aktiva kort och certifikat
 • Stödja arbetet med tilldelning och inventering av signalskyddsmateriel

Strateg inom säkerhetsskydd

I din roll som strateg kommer du att arbeta både strategiskt och operativt i att bistå säkerhetsskyddschefen med implementering, samordning, utbildning och uppföljning av regionens säkerhetskyddsorganisation. Detta innebär att du ska stödja säkerhetsskyddschefen i dennes roll att kontrollera att verksamheten bedrivs enligt säkerhetsskyddslagen och dess tillhörande föreskrifter. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram och utveckla arbetssätt och rutiner och stödja verksamheterna vid implementeringen av dessa. Tillsammans med dina kollegor bistår du med samordning och stöd vid säkerhetskyddsanalyser, säkerhetsskyddsbedömningar, säkerhetskyddsavtal och säkerhetsskyddad upphandling (SUA).

Vem är du?

Som person är du strukturerad, noggrann och du har hög integritet. Du är självgående och har god förmåga att prioritera och att se till helheten. För att lyckas i rollen behöver du kunna hantera flera uppgifter parallellt och ibland inom snäva tidsramar. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ då du kommer att ha många kontakter och dialog med aktörer både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För att passa för rollen har du:

 • Akademisk examen inom för tjänsten relevant område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. 
 • Lång och bred erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och signalskydd inom offentlig förvaltning.
 • Goda kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftningen och dess förordning med tillhörande föreskrifter.
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetskyddsavtal.
 • Erfarenhet av att ta fram säkerhetsskyddsanalyser. 
 • Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och är bekväm med att utbilda inom området.
 • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Det är en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete inom ramen för Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS). Likaså är det meriterande med erfarenhet av arbete med frågor som rör totalförsvaret.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan, västra Fridhemsplan. Hit tar du dig med
tunnelbana och buss, eller du kanske föredrar att cykla eller gå.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer kan ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Säkerhet, Anders Gidrup: anders.gidrup@regionstockholm.se.

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning. För denna tjänst ställs krav på svenskt medborgarskap.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2437
Kontakt
 • Anders Gidrup, Enhetschef Säkerhet, anders.gidrup@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
 • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb