Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Antalet patienter med behov av sjukhusets resurser förväntas öka under de närmaste åren och Karolinska Universitetssjukhuset gör nu ytterligare satsningar för patienter med kognitiva besvär.  Därför söker vi nu en specialistläkare till Medicinsk enhet Åldrande.

Vi erbjuder
En tjänst som specialistläkare inom Medicinsk Enhet Åldrande i huvudsak med uppdrag inom öppenvården som bedrivs både i Solna och Huddinge.

Sektionen Den åldrande hjärnan har i uppdrag att bedriva, utveckla och beforska vård av patienter med kognitiva sjukdomar. Vi har en av de största FoUU-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset och erbjuder dig möjlighet att delta i detta viktiga arbete.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Som specialistläkare hos oss arbetar du i vår öppenvårdsverksamhet och du kommer att ha din tjänsteplacering i Huddinge och/eller i Solna.

På enheten möter, utreder och stödjer vi patienter med misstänkt eller känd kognitiv sjukdom och personer med misstänkt ovanlig kognitiv sjukdom som kräver högspecialiserad vård. Vårt uppdrag är länsövergripande för att utreda personer under 65 år samt svårutredda fall i Region Stockholm.

Teamet består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, psykologer, arbetsterapeut och logoped. Vi samarbetar med vårdavdelning Hjärnsvikt där inneliggande kognitiva utredningar kan göras. Högspecialiserad vård erbjuds även för patienter med CADASIL (Cerebral autosomal dominant arteriopati med subkortikala infarkter och leukoencefalopati).

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid.

Du kan läsa mer om verksamheten inom Medicinsk Enhet Åldrande här!

Vi söker
Vi söker dig som har ett engagemang för att den senaste evidensbaserade och personcentrerade vården tillämpas. Du brinner för att förbättra vårdprocesser och för samarbete med andra professioner och medicinska specialiteter.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat och har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. 

Du arbetar bra med andra människor och förhåller dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom geriatrik, psykiatri eller neurologi.

Meriterande: Forskningsintresse eller pågående forskning.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge och/eller Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2405
Kontakt
  • Alexandre Bonnard, 072-2542578
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, Wilse Novaes, wilse.novaes@regionstockholm.se
  • Läkarföreningen, Francisco Anderson-Anez, francisco.anderson-anez@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb