Stockholms läns sjukvårdsområde

Om oss:

Vi är en specialistmottagning i öppenvården som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till barn mellan 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

Arbetet bedrivs i tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, specialpedagog och arbetsterapeut. På mottagningen arbetar totalt sex sjukgymnaster/fysioterapeuter.  Vårt upptagningsområde är nordvästra länet med kommunerna Järfälla, Solna, Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna och Upplands-Bro. Vår mottagning ligger i centrala Sollentuna.

Om tjänsten:

Som fysioterapeut inom habiliteringen får du ett självständigt, omväxlande och mycket stimulerande arbete. Du kommer att arbeta med patienter inom en stor variation av diagnoser och funktionsnedsättningar till exempel cerebral pares, muskelsjukdomar, kromosomavvikelser, autismspektrumdiagnos samt intellektuell funktionsnedsättning. I arbetet ingår behandling, individuellt och i grupp, motoriska bedömningar, kartläggning samt, förskrivning och uppföljning av bl a förflyttnings- och ortopedtekniska hjälpmedel.

Du kommer att upprätta vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk för att få en samsyn kring insatser och delaktighet. Dina behandlingar syftar till att stödja barnet i dess motoriska utveckling för att ge största möjliga självständighet samt optimera den omgivande miljön. I arbete ingår även konsultation och kunskapsöverföring till närstående och personal i patientens närmiljö. Arbetet innebär ibland möte med familjer i kris där lyhördhet för familjers förutsättningar och samverkan med teamkollegor är centralt. Arbetet sker både på mottagningen samt i barnets närmiljö.

Vi samverkar ofta med vårdgrannar och andra myndigheter .Just nu söker vi en sjukgymnast/fysioterapeut med placering i vårt team som jobbar med patienter med rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har intresse av arbete med barn med olika funktionsnedsättningar och dess nätverk. Det är meriterande om du har erfarenhet av habilitering eller annat arbete med personer inom vår målgrupp. Du har god samarbetsförmåga och gärna erfarenhet av arbete i tvärprofessionellt team och av samverkan med barns nätverk. Du är strukturerad, noggrann och samtidigt flexibel. Du klarar av att självständigt planera och utföra ditt arbete och har vana av arbete i Take Care eller andra vårdadministrativa system. Vi ser helst att du har körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Hos oss får du:

- Ett variationsrikt arbete uppskattat av både patienter och deras anhöriga

- En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete som ger dig yrkesmässig utveckling

- Kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete

- God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning                                                                                               

- Fri hälso- och sjukvård

- Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid                      

- Flexibel arbetstid

- Extra ersättning vid föräldraledighet  

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. 

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240601 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2268
Kontakt
  • Marika Ödman Lindecrantz, 08-12335851
  • Fysioterapeut Therese Lydeholt Berg , 08-123 358
  • Enhetens telefonnummer, 08-12335900
Facklig företrädare
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb