Psykiatri Södra Stockholm, Affektiv mottagning Rosenlund

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Om Affektiva mottagning Rosenlund

Mottagningen tar emot patienter för fördjupad psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av depressionssjukdomar och bipolära syndrom. Mottagningens uppdrag ligger i fördjupade utredningar för adekvat diagnos samt behandling och övriga vårdinsatser enligt principen om lägsta effektiva omhändertagandenivå.

Äldre mottagningen Rosenlund

Mottagningen tar emot patienter som oftast är nyinsjuknade för psykiatrisk utredning och behandling. Äldrepsykiatri omfattar alla sjukdomar och tillstånd med psykiska eller kognitiva symtom hos äldre oavsett orsak. Behovet av äldrepsykiatrisk kompetens finns när det biologiska åldrandet accelererar och psykisk sjukdom eller kognitiva svårigheter uppkommer på grund av det och dess konsekvenser.  Oftast inom ett år, remitteras man vidare till primärvården eller annan psykiatrisk mottagning. På mottagningen arbetar två psykiatrisjuksköterskor och en psykiatriker.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL) och ni tillsammans ingår i sektionens ledningsgrupp.

Du tillsammans med MAL ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser för ångest, tvångssyndrom och affektiva sjukdomar. Verka för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för de båda mottagningarna och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vidare ställer vi krav på att du är legitimerad sjuksköterska, med flera års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Det är meriterande med en specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning. 

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2047
Kontakt
  • Valeria Garzon, 08-12335399
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb