Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Anslut dig till vårt dynamiska team inom barnendokrinologi för att leda och utveckla vård och forskning inom ett brett spektrum av endokrina sjukdomar och metabola störningar. Hos oss får du möjlighet utbilda framtidens läkare samtidigt som du tar ansvar för att driva innovation och förbättring inom vår sektion.

Vi erbjuder
En tjänst som överläkare inom barnendokrinologi till verksamheten vid Barnendokrin och metabola sjukdomar. Vår sektion bedriver högspecialiserad vård, huvudsakligen i Solna men har även viss verksamhet i Huddinge. Verksamhetsområdet är brett med bland annat Stockholms största diabetesmottagning för barn, omfattande verksamhet för utredning och behandling av endokrina sjukdomar samt regionvård för metabola sjukdomar och skelettdysplasier.

Arbetet i sektionen sker i nära samarbete med hälsoprofessionerna och andra verksamheter på sjukhuset. Forskningsintensiteten är hög och en naturlig del av verksamheten.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna innefattar mottagnings- och avdelningsarbete och i tjänsten ingår även undervisning av läkarstudenter och handledning av ST-läkare och kollegor som kommer för vidareutbildning i verksamheten. 

Som överläkare förväntas du ansvara för och driva utvecklingen inom ett specifikt medicinsk område inom sektionen och dessutom vara delaktig i vårt förbättringsarbete.

Du deltar även i arbetet med våra konsultfunktioner och ingår i jourtjänstgöringslinjen.

Vi söker
Vi söker dig som är en trygg, stabil och strukturerad person med ett uttalat akademiskt förhållningssätt och tydliga ledaregenskaper med hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Som person är du inspirerande och har ett positivt förhållningssätt till medarbetare och arbetsuppgifterna och drivs av en vilja att utveckla den verksamhet där du arbetar.

Utöver din kliniska förmåga är du en självständig forskare inom området.

Patientens bästa är din drivkraft och du möter det sjuka barnet och dennes familj med empati och ger vård av högsta kvalitet.

Kvalifikationer
Krav: 

  • Specialistbevis i Barn- och ungdomsmedicin
  • Dokumenterad vidareutbildning inom barnendokrinologi
  • Erfarenhet av kliniskt arbete inom barnendokrinologi

Meriterande:

  • Chefserfarenhet eller annan erfarenhet av ledarskap
  • Egen forskning

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2034
Kontakt
  • Fredrika Gauffin, 0725991058
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb