Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner

Vill du vara med och göra skillnad på ett av världens främsta universitetssjukhus? Vill du vara med och leda framtidens vård inom graviditet, obstetrik och fostermedicin? Då kan tjänsten som verksamhetschef för Medicinsk enhet Graviditet och Förlossning vara något för dig!

Vi erbjuder

  • Ett stimulerande och intressant ledaruppdrag som chef för en medicinsk enhet som är dynamisk och som håller hög kvalitet 
  • Ett utvecklande arbete i en högspecialiserad miljö integrerad med forskning, utbildning, utveckling och innovation 
  • Teamarbete i lednings- och nätverksgrupper 
  • Stor möjlighet till att påverka och utveckla vården 

Som chef och ledare på Karolinska erbjuds du mycket för att utveckla dig själv och din roll. Under ditt första år får du gå vår chefsintroduktion och vi erbjuder alla våra chefer utbildningar, såväl interna som övergripande för hela Region Stockholm.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska.

Om oss
Den Medicinska Enheten (ME) inom Graviditet och förlossning omfattar all verksamhet inom graviditet, obstetrik och fostermedicin vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna. Inom flera av enhetens verksamheter är vi nationellt och internationellt ledande. Verksamheten omfattar normal och högspecialiserad obstetrik och specialistmödravård. Vårt högspecialiserade uppdrag innefattar vård av gravida med en rad grundsjukdomar, komplicerade placentamissbildningar och samtliga prematura förlossningar från graviditetsvecka 22. Centrum för Fostermedicin har tre uppdrag för Nationell Högspecialiserad Vård (NHV) för intrauterin terapi. Vi arbetar teambaserat med olika yrkesgrupper både inom enheten och med andra enheter inom sjukhuset. Vi samarbetar och hjälps åt för att ge god vård till en stor del av regionens invånare, invånare från övriga delar av landet samt patienter från andra länder.

Om tjänsten

Som verksamhetschef för den medicinska enheten arbetar du strategiskt som andra linjens chef i nära samarbete med verksamhetschefen för omvårdnadsområdet. Din roll innefattar följande ansvarsområden:

  • Ledarskap och coaching av tre sektionschefer samt en omvårdnadschef
  • Ansvar för att nå uppsatta mål inom patientvård, utbildning och ekonomi för verksamhetsområdet, som för närvarande har ca 70 anställda
  • Hantering av sjukhusets forsknings-, utbildnings- utvecklings- och innovationsuppdrag, inklusive ökad digitalisering, automatisering och införande av nya tekniker och arbetssätt
  • Lösning av dagens och morgondagens utmaningar för att bibehålla högkvalitativ vård i framkant

Du rapporterar till Temachef för Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner och är en viktig del av temaledningen.

Vi söker efter en ledare
Med dokumenterad erfarenhet av att leda samt har erfarenhet av forskning och utbildning. Du ser helheten och tar strategiskt hänsyn till hela sjukhuset och verksamhetens bästa i ditt agerande och beslut. Ditt arbete är organiserat enligt tydliga processer.

Kvalifikationer
Krav: 

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Obstetrik och gynekologi, Urologi eller Kirurgi.
  • Dokumenterad chefserfarenhet då arbetet lägger stort fokus på personalfrågor, ekonomi och coachning av första linjens chefer 
  • Erfarenhet av att sätta, driva och följa upp leveransmål samt kunskap kring verksamhetsnytta i kombination med ekonomisk planering 
  • Erfarenhet av att arbeta med system för uppföljning; av kvalitet och produktion såväl som ekonomi 
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande: 

  • Disputerad vid medicinsk fakultet och/eller inom vårdvetenskap
  • Erfarenhet av att arbeta med digitala system
  • Erfarenhet av arbete med kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor
  • Erfarenhet av att göra analyser, ta fram underlag och strategiska planer
  • Erfarenhet av att leda komplexa verksamheter
  • Chefserfarenhet av att leda andra chefer  

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Personliga egenskaper
Du har engagemang för att förbättra vården och att den senaste evidensbaserade kunskapen implementeras i verksamheten. Du delar med dig av din kunskap och brinner för att förändra och utveckla moderna arbetssätt.

Som person är du lyhörd för andras behov och har en tydlig och anpassningsbar kommunikation. Du skapar förtroende för uppdraget hos medarbetarna och stödjer och bidrar till deras utveckling samt motiverar och tillvaratar engagemang.

Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard samt lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.

Det är även av stor vikt att du har personlig integritet och agerar utefter sjukhusets värderingar i relation till dina medarbetare och organisationen i övrigt.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer sker fortlöpande, så sök gärna så snart som möjligt.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är en personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2006
Kontakt
  • Per Mattsson/Corinne Pedroletti
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
  • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
  • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
  • SACO, saco.karolinska@regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-05-17
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb