Vi söker nu logopeder med intresse av att arbeta med tal- och språkstörningar hos barn och vuxna på vår mottagning i Skärholmen. På Logopedmottagningen i Skärholmen finns det i dagsläget fyra logopedtjänster men då vi delar lokaler med vårdcentralen finns det också många andra professioner.

I vår verksamhet arbetar vi kontinuerligt med kompetensutveckling, reflektion och erfarenhetsutbyte. Du får möjlighet till internutbildning och verksamhetsöverskridande träffar med andra logopedmottagningar regelbundet. För att få en bra introduktion i arbetet hos oss erbjuds du mentorskap inom verksamheten och ett väl utarbetat introduktionsprogram.

Arbetsuppgifter: 
För dessa tjänster är det främst aktuellt med utredning och behandling av tal- och språkstörningar hos barn och vi ser gärna ett intresse för selektiv mutism. Då våra mottagningar även tar emot andra patientgrupper finns dock möjlighet att utveckla eventuella intresseområden.

Arbetet på mottagningen är till stor del medarbetarstyrt och logopederna tar gemensamt ansvar för mottagningen och dess patienter. I arbetet ingår också att självständigt planera och genomföra patientbesöken och därefter dokumentera relevant information i journalsystemet Take Care.

Samarbete med tolk, skolor och förskolor, patientbokningar, kassaregistrering, granskning av remisser samt deltagande i olika typer av nätverk och sedvanliga medarbetarskapsuppgifter är andra exempel på arbetsuppgifter som är förekommande i vår verksamhet.

Våra enheter tar emot studenter från KI, enheten för logopedi, för verksamhetsintegrerat lärande, och som logoped hos oss förväntas alla med minst två års klinisk erfarenhet handleda studenter.

Anställningsform: 
Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Heltid 40 tim/vecka. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi har kollektivavtal och flextidsavtal. Inom Logopedi Södra uppmuntrar vi till friskvård och har ett generöst friskvårdsbidrag och friskvårdstid. Som anställd inom SLSO har du även ”kostnadsfri öppen sjukvård”. Läs mer om detta och våra övriga förmåner här: Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Kvalifikationer:  
Vi söker dig som är legitimerad logoped och som har erfarenhet av att arbeta med tal- och språkstörningar hos barn. Kompetens inom exempelvis AKK/TAKK eller andra relevanta behandlingsmetoder samt intresse- och erfarenhet av möten med flerspråkiga patienter är meriterande.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.  

Personliga egenskaper: 
Som logoped hos oss är du en viktig del i gruppen. Vi söker dig som är trygg i att förena god samarbetsförmåga och självständigt arbete. Du har en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har ett empatiskt förhållningssätt samtidigt som du håller de professionella ramarna. Du behöver ha ett intresse för flerspråkighet samt vara öppen för att arbeta med andra diagnosområden om behov uppstår.

Du är flexibel och har intresse av att arbeta med utveckling och förbättring, för att säkerställa att våra patienter ska kunna erbjudas utmärkta logopediska insatser i en väl fungerande medarbetarstyrd verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrig information: 
På Logopedi Södra är vi tillsammans ca 35 medarbetare som utreder och behandlar tal- och språkstörningar, talflytsstörningar, neurologiska tal-, språk- och sväljsvårigheter, röststörningar samt gör dyslexiutredningar. Vi bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för ökad vetenskaplighet inom alla våra diagnosområden.

Logopedi Södra tillhör SLSO (Stockholms Läns Sjukvårdsområde) och består av sex vårdvalsauktoriserade mottagningar inom Stockholms län: Logopedmottagningarna Skärholmen, Rosenlund, Gullmarsplan, Nacka Närsjukhus, Nacka Forum och Tullinge.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skärholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7007
Kontakt
  • Anita Halldin, enhetschef, 08-12336763
Facklig företrädare
  • Clara Hultqvist, SRAT Logopeder, 08-12335778
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb