Vi söker dig som är specialist i neurologi och som vill vara med och vidareutveckla den neurologiska vården på neurologkliniken på Danderyds Sjukhus AB.

 

Vår verksamhet

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus och inflödet av patienter med neurologiska symptom är stort; både på akuten, inom slutenvård liksom i öppenvård. DSAB är ett stort sjukhus med det lilla sjukhusets atmosfär och trivsel där verksamheten präglas av korta kontakt- och beslutsvägar. Vi vårdar flest stroke- och TIA-patienter i hela landet. Under det kommande året bygger vi om våra lokaler för öppenvård och administration så att de bättre ska kunna anpassas efter våra behov. Vi har under våren öppnat vår nya övervakningsenhet (NAVE). Vi intensifierar arbetet med patient- och vårdenhetsprocesser för förbättrade patientflöden. Vi är sedan april 2021 en egen USV-enhet (universitetsjukvårdsenhet) och deltar i utbildning av olika professioner. Vi bedriver framgångsrik klinisk forskning samt undervisning och utveckling (FoU) i samarbete med Karolinska Institutet Danderyds Sjukhus (KIDS - Institutionen för kliniska vetenskaper) samt med institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS), KI. Vi har också ett uppskattat samarbete med CNS, KI, avseende läkarutbildningen i neurologi. Vår första professur i neurologi på KIDS har tillsatts nu i vår.

Vi har ett specialiserat neurologiskt uppdrag för hela patientens resa; på akuten, inom slutenvård, dagvård, öppenvård och integrerat längs vägen finns dessutom forskning och utbildning. Vi vågar också påstå att vi har landets största öppna neurologakut samtidigt som vi tex bedriver kvalificerad behandling i öppenvård. Vi kan således erbjuda både spets och bredd!

Du kan med fördel vara relativt nybliven specialist i neurologi där du kan bidraga direkt med din kompetens samt vidareutvecklas inom vår verksamhet med fokus på allmän neurologi, akut neurologi, profilering inom MS, rörelsesjukdomar, epilepsi, stroke, huvudvärk o/e neuromuskulära sjukdomar. Vi är ett riktigt trevligt gäng med fin sammanhållning och vi arbetar tillsammans nära patienterna i team. Vi bygger tillsammans upp en riktigt stark neurologisk verksamhet! Ett stort uppdrag och ett antal pensionsavgångar gör att vi behöver bli fler.

Forskningen förstärker vi nu ytterligare, kanske är du redan, eller så har du möjligheter att bli, en stark spelare även här.

 

Arbetsbeskrivning

Inom neurologkliniken på DSAB så arbetar vi personcentrerat, evidensbaserat, enligt riktlinjer och strukturerade vårdförlopp.

VO Neurologi och Neurologkliniken har för närvarande 16 fast anställda neurologspecialister inklusive verksamhetschef, 4 specialister i internmedicin samt 16 ST-läkare i neurologi. Vi har också ett flertal vikarierande underläkare, både före och efter AT. Vi har också några seniora kollegor med timanställning. Vi bygger stora delar av vår verksamhet underifrån genom nya yngre kollegor och blivande specialister och här har du en viktig funktion att fylla som handledare.

Vi erbjuder ett varierat arbete som omfattar akut och elektiv öppenvård, konsultverksamhet och akut slutenvård, samt undervisning och handledning av bl. a läkarstuderande, AT- och ST-läkare. Vi erbjuder teambaserad vård för MS, rörelsesjukdomar, stroke, neuromuskulära sjukdomar, epilepsi och huvudvärk. Administrativa uppdrag ingår i tjänsten, liksom jourverksamhet. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i neurologi och du vill arbeta och utvecklas i en mycket stimulerande miljö med starkt patientfokus. Hos oss har du möjlighet att utveckla och bibehålla bred neurologisk kompetens. Du bör ha intresse för undervisning och utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och har en god kommunikativ förmåga.

 

Övrigt

Typ av anställning; Fast tillsvidareanställning.

 

Ansökan

LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen Ev publikationsförteckning 
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5023
Kontakt
  • Christina Sjöstrand, 08-12359920
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 08-7903300
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-07-04

Tillbaka till lediga jobb