Norra Stockholms psykiatri, Mott affektiva sjukdomar, Alvik


Vi söker en engagerad och professionell psykiatrisk sjuksköterska som vill vara en del av vårt hängivna team på Mottagningen för affektiva sjukdomar. Du kommer att få möjlighet att arbeta med ett brett spektrum av patienter med psykiatriska sjukdomar och få vara med och bidra till deras välmående och rehabilitering.

Förutom vårt basuppdrag som innebär bedömning och behandling av samtliga allmänpsykiatriska diagnoser, har vi ett särskilt uppdrag för patienter med depression och bipolär sjukdom. I ditt uppdrag som sjuksköterska kommer du få vara en stor del av utredningen av nya patienter och även en del av diagnosticeringen. Du jobbar tätt tillsammans med patientansvarig läkare, men även i team tillsammans med våra psykologer, vår arbetsterapeut och rehabkoordinator. Teamen arbetar tillsammans fram bästa möjliga behandling för patienten i enlighet med evidens och nationella riktlinjer.

Det är en mycket trevlig stämning på mottagningen som är belägen i fina lokaler med ett stort härligt lunchrum som är hjärtat på mottagningen.

Mottagningen är välbemannad och består av 24 medarbetare, sju specialistläkare inklusive medicinskt ledningsansvarig, fem sjuksköterskor, sex psykologer, en psykoterapeut, en rehabkoordinator, en arbetsterapeut, samt tre medicinska sekreterare. Alla medarbetare har hög kompetens och gedigen erfarenhet. Det är låg personalomsättning och alla har inställningen att hjälpa varandra.

Mottagningen är belägen vid Alviks Torg med goda allmänna transportmedel runt hörnet såsom T-bana, tvärbana samt bussar. Alvik erbjuder också närhet till Mälaren, bra utbud av lunchrestauranger och service.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i team tillsammans med andra sjuksköterskor, läkare, psykologer och paramedicinare. Arbetet är varierande med nybesök, telefonrådgivning, hålla i patient- och närståendeutbildning, läkemedelsuppföljning samt psykologisk behandling utifrån kompetens.

Våra patienter har i många fall komplexa tillstånd där arbetet rymmer många frågeställningar som är både utmanande och utvecklande.

Mottagningens inre organisation strävar efter att stärka arbetet med evidensbaserad behandling och följsamhet till nationella och regionala riktlinjer.

Arbetet inom psykiatrin utvecklas kontinuerligt och NSP strävar hela tiden efter moderna och innovativa arbetssätt. Därför är delaktighet i mottagningens kvalitets- och utvecklingsarbete en självklarhet för våra medarbetare.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri. Specialistutbildning i psykiatri är ett plus. Vi ser gärna sökande med psykoterapiutbildning, vi har störst behov av att stärka upp vår KBT-kompetens men välkomnar sökande med annan psykoterapeutisk inriktning också.

Du har god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta flexibelt. Du är lösningsfokuserad, lyhörd och reflekterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor

Vikariat på ca 1,5 år med stora möjligheter till förlängning eller tillsvidareanställning.

 

Vi erbjuder:

- Kompetensutveckling

- Fri sjukvård i öppenvård

- Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag (5000 kronor)

- Flextid

- Möjlighet till handledning

 

Övrig information

Vid frågor kontakta:

Enhetschef Susann Grünewald tel: 08-123 486 54

Sjuksköterska Klara Blomberg tel: 08-123 486 26

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5013
Kontakt
  • Susann Grünewald, 08-12348654
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb