Avdelning 27 är en akutgeriatrisk vårdavdelning med 12 vårdplatser. Avdelningen bedriver en avancerad somatisk vård och vi erbjuder ett utmanande arbete tillsammans med fantastiska kollegor i en stöttande miljö. Vi värdesätter en god arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med medarbetardrivna förbättringar. Som vårdenhetschef är min målsättning att avdelning 27 ska vara en arbetsplats där alla ska trivas och få möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll. 

Under 2025 kommer sjukhusets geriatriska avdelningar att flytta in i nybyggda lokaler. Som omvårdnadsledande sjuksköterska får du möjlighet att vara med i planering av lokaler och optimering av arbetssätt inför flytten.

Omvårdnadsledande sjuksköterska på Södertälje sjukhus:  

Som omvårdnadsledare inom VO Vård ansvarar du för verksamhets- och kompetensutveckling inom området. I ditt uppdrag ingår att stärka och utveckla vården för patienten genom kvalitetssäkring av rutiner och metoder, samt att verka för ett evidensbaserat arbetssätt.

Rollens ansvarsområden innefattar att:

- Sätta patienten i centrum genom arbete med kvalitetsutveckling baserad på patientcentrerad vård
- Skriftliga rutiner, metoder och riktlinjer inom området dokumenteras och implementeras
- Enligt befintlig evidens uppdatera lokala instruktioner
- Undervisa och implementera ny kunskap och teknik
- Vara initiativtagare till, och delta i, forskning inom området
- Ansvara för medarbetarintroduktion och utbildning inom området
- Genom deltagande ibland annat kongresser och lokala, nationella och regionala nätverk omvärldsbevaka specialiteten

Med tjänsten kommer också möjligheten att ingå i sjukhusets magnetteam. Vi har gått med i en studie, Magnet4Europe och har ett systersjukhus i Ohio, USA som är ett Magnetsjukhus. Under hösten kommer teamet planera strategier för att locka till sig och behålla sjuksköterskor, till en arbetsplats där man vill vara och stanna kvar. Målet är att stärka sjuksköterskans roll i teamet, förbättra omvårdnad, arbetsmiljö och möjliggöra kompetensutveckling och karriärvägar. 

Du har ett övergripande ansvar att kvalitets- och patientsäkra omvårdnaden i daglig drift. Det innebär att du är ett stöd för hela vårdteamet med fokus på kvalitet och patientflöde på avdelningen. Du arbetar utifrån verksamhetens mål och verkar för att uppnå de kvalitetsindikatorer som är definierade för verksamheten. Du bidrar till en trygg och god arbetsmiljö på enheten och samverkar i team med alla vårdprofessioner både inom och utom verksamhetsområdet. Som omvårdnadsledare arbetar du enligt steg 5 i kompetensstegen för sjuksköterskor i Region Stockholm som 80% kliniskt verksam med eget patientansvar och 20% med klinisk verksamhetsutveckling utifrån ditt ansvarsområde.

Stora utvecklingsmöjligheter finns för dig som är intresserad av handledning och utbildning.

Dina personliga egenskaper:  

Vi söker dig som är positiv och flexibel i ditt sätt och har förmågan att se möjligheter. Du tycker om att arbeta självständigt, men har också en stark känsla för teamarbete. Som person är du ansvarstagande, kreativ och lösningsfokuserad. Du har ett genuint intresse för att utveckla vården. Alltid med patienten i fokus.

Dina kvalifikationer:  

- Specialistsjuksköterska inom demensvård, vård av äldre eller annan för tjänsten relevant utbildning. Din kompetensnivå motsvarar lägst steg 5 enligt Region Stockholms kompetensstege för kliniskt verksamma specialistsjuksköterskor. 

- Minst 5 års dokumenterad klinisk erfarenhet som sjuksköterska. 

- Erfarenhet och kompetens inom utbildning/handledning.

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning, heltid, du kommer att ingå i 24/7 avtalet som bland annat ger förkortad veckoarbetstid vid förtätad helgtjänstgöring och-/eller schemalagt nattarbete.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4895
Kontakt
  • Nina Malinen, 070-7362101
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0812324000
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb