Karolinska Universitetssjukhuset, Barn PMI, Barn-PMI IVA

Välkommen till BIMA där det finns unika möjligheter för dig som grundutbildad eller specialistutbildad sjuksköterska. Här vårdas det akut sjuka barnet i behov av intermediärvård och vi söker dig som har god förmåga att agera patientsäkert i akuta situationer samtidigt som du triggas av adrenalinpåslåget som vårdformen ger.

Du kanske aldrig har jobbat med barn tidigare men är intresserad av att utveckla dig själv och skapa förutsättningar för att barnen ska få vård i världsklass? Eller så har du gedigen erfarenhet av intensivvård och vård av barn och vill vara delaktig i att skapa något nytt.  Det som är viktigt för oss, dina blivande kollegor på barnintermediärvårdsavdelningen (BIMA), är att du är legitimerad sjuksköterska med ett stort intresse för den typ av vård vi bedriver – nämligen att vårda svårt sjuka barn, delvis i akuta situationer.

BIMA är en relativt ny vårdavdelning som skapades med bakgrund av ett behov. Barnen kräver inte övervakning i den grad som ges på en intensivvårdsavdelning men behöver mer vård/övervakning än vad en vanlig vårdavdelning kan erbjuda och i rollen får du vara med och skapa världens bästa intermediärvårdsavdelning för barn.

Vi erbjuder

Individuellt anpassad introduktion. Arbete i ett multidisciplinärt team där alla är viktiga för att vi ska kunna ge den bästa vården. Möjlighet att vara en del av ett högspecialiserat team med interprofessionellt kunskapsutbyte i omväxlande och lärorik arbetsmiljö. Möjlighet att fortsätta utvecklas inom din profession då vi tror på ett livslångt lärande. Möjlighet för dig att få bred erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka barn. Upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag.

Skriver du på ett nytt anställningsavtal innan den 31 Augusti finns möjlighet till "sign-on-bonus" om max 20 000kr. Läs mer om villkoren här.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här, bland annat finns möjlighet att få hjälp med bostad under en period vid behov.

Du blir en viktig del av vår unika verksamhet och för att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö erbjuder vi individuell schemaplanering. Ett dynamiskt arbetsklimat där alla ges möjlighet att vara med och påverka är en ledstjärna hos oss som vi är stolta över.

Om tjänsten

BIMA är en högspecialiserad vårdavdelning med svårt sjuka barn i behov av intermediärvård. Vi vårdar barn i åldrarna 0-16 år. 

De patienter som finns hos oss sviktar i sina vitala funktioner och kräver med anledning av detta en högre vårdnivå. Det kan till exempel vara patienter som behöver utökad postoperativ övervakning eller som av andra skäl behöver utökad omvårdnad såsom avancerad smärtbehandling, övervakning på grund av blödningsrisk eller hotande luftvägsproblem.

Vi har ett nära samarbete med våra vårdgolvsgrannar; LIVA och BIVA där LIVA är en väl inarbetad långintensivvård som har stor vana att hantera barn med luftvägsproblematik och inte sällan i behov av tracheotomi. 

Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team där vi alla ansvarar för att ge patienterna den bästa vården. Som sjuksköterska kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara för omvårdnadsarbetet samt för att skapa en trygg och säker miljö för barnet och dess anhöriga. 

Vi söker

Vi söker dig som:
* har ett genuint intresse eller nyfikenhet för barnsjukvård.

* triggas av adrenalinpåslaget som kommer av att jobba i akuta situationer.

* tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat

* trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

* ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

* ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. 

* vill vara med och skapa världens bästa intermediärvårdsavdelning.

Kvalifikationer

Krav:
* Legitimerad sjuksköterska.
* Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande:
* Specialistutbildning inom intensivvård eller barn och ungdom.
* Yrkeserfarenhet av att arbeta inom barnsjukvård.

Om rekryteringsprocessen
Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden.

Välkommen till oss på BIMA, hos oss är det en självklarhet att vi känner arbetsglädje och att vi har roligt tillsammans. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4769
Kontakt
  • Camilla Brodin, 08-12371312
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-07-16

Tillbaka till lediga jobb