Brinner ditt hjärta för ledarskaps- och patientfrågor? Stimuleras du av frågor som rör social och organisatorisk arbetsmiljö och av att tillsammans med medarbetare utveckla verksamheten? Vi söker dig som vill arbeta som vårdenhetschef på en av våra slutenvårdsavdelningar på Internmedicin!

Om oss

Internmedicin på Södersjukhuset är Sveriges största internmedicinska klinik, med ca 500 anställda, sju vårdavdelningar, medicinmottagning och endoskopiskt centrum.

Avdelning 82 är en medicinsk vårdavdelning med specialistinriktning mot lung- och luftvägssjukdomar samt hematologi. Vi behandlar blodsjukdomar, såsom anemi, trombocytopeni samt lymfom och myelom samt lungsjukdomar såsom KOL, andningssvikt, svåra infektioner, astma och tumörer i lungor och lungsäck.

Vi som arbetar på avdelningen är undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Vi har även ett nära samarbete med sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister. Patienterna kommer till oss från akutmottagningen för akut behandling eller planerad utredning.

Arbetsuppgifter

Vi vill erbjuda dig ett omväxlande arbete där du tillsammans med professionella och engagerade kollegor och medarbetare arbetar för att Södersjukhuset ska vara Sveriges ledande akutsjukhus. Inom Internmedicin arbetar vi med att stärka kvalitet och patientsäkerhet med en hög patientdelaktighet. Detta gör vi genom utveckling av teambaserat, multiprofessionellt arbetssätt och utbildning. Du har en viktig roll i det arbetet tillsammans med dina medarbetare och i Internmedicins ledningsgrupp.  

Utifrån verksamhetsområdets mål ansvarar du för personalledning, kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö och ekonomi. Tillsammans med medarbetare, chefskollegor och medicinskt ansvarig läkare arbetar du för högkvalitativ omvårdnad och utvecklingen av flöden och arbetssätt.

Du rapporterar till verksamhetsområdeschef på Internmedicin och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.  Som stöd i ditt arbete har du controller, HR-partner och verksamhetsutvecklare. Södersjukhuset erbjuder dig som ny chef ett chefsintroduktionsprogram och det finns goda möjligheter till vidareutveckling i chefsrollen.  

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats med möjlighet till kompetensutveckling och utbildningar. Södersjukhuset är ett spännande högteknologiskt sjukhus där läkare, specialistutbildade sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans arbetar i team, alltid med patientens bästa i centrum. Dessa professionella och engagerade medarbetare arbetar för att vi ska fortsätta vara Sveriges ledande akutsjukhus. Här får du även möjlighet att påverka vården med dina kunskaper och idéer. Södersjukhuset erbjuder dig som ny chef ett chefsintroduktionsprogram och det finns goda möjligheter till vidareutveckling i chefsrollen. Södersjukhusets anställda får även tillgång till fina träningslokaler med möjlighet till gruppträningspass, egen träning och friskvårdsbidrag. Personalmatsalen Rackarbacken erbjuder väldigt varierad kost med fin utsikt.

Kvalifikationer

Utbildning inom vården med minst två års chefserfarenhet. Meriterande är erfarenhet av akutverksamhet samt ledarskapsutbildning.

 På Södersjukhuset lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Därför ser vi att du är en god förebild och har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat i arbetsgruppen. Vi ser även att du är en driven och kommunikativ ledare som känner sig trygg i chefsrollen, för att du på detta sätt ska kunna motivera dina medarbetare för att nå våra gemensamma mål. Till dina personliga egenskaper ser vi även att du har beslutsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet samt förmåga till ett coachande ledarskap. Du har helhetsperspektiv på verksamheten samt fallenhet att kunna se och företräda enskilda medarbetare och gruppers behov.

Villkor

Tillsvidareanställning på heltid i grundbefattning och ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande.

Övrigt

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan!  Södersjukhuset tillämpar även registerkontroll före beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4637
Kontakt
  • Mihaela Romanitan, 08-12363217
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra Söder, 070-4843310
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb