Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus, OO Neonatalogi

Är du specialistsjuksköterska eller en erfaren barnmorska som är redo för ditt nästa steg i karriären? Vill du arbeta med utveckling av medarbetare, arbetssätt, rutiner och kvalitetsarbete i en växande verksamhet med omvårdnad i fokus? Har du dessutom ett intresse för eller erfarenhet av intensivvård? Då ska du söka till oss på Neonatologi i Huddinge!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Leda och fördela arbetet som första linjens chef för medarbetare som arbetar med hela neonatalvårdsuppdraget. 
 • Ingå i ett sammansvetsat och kompetent gäng med ett arbete som inkluderar långvariga relationer samt livsuppehållande vård.
 • Upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimmar med 3500kr i friskvårdsbidrag.
 • Tillgång till våra fina personalgym i Huddinge och Solna.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder!

Om tjänsten

Omvårdnadsledning Neonatologi i Huddinge behöver tillskott av två nya kollegor!

Förutom  slutenvårdsplatser bedriver vi neonatalhemsjukvård, öppenvårdsmottagning och Neonatalt transportteam ANTS. Slutenvården är uppdelad på neonatal intensivvård och neonatalvårdsavdelningar. Verksamheten bedrivs på våra enheter Danderyd, Huddinge och Solna och har cirka 400 medarbetare. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad vård och Karolinska NIDCAP Training Center finns hos oss. 

I rollen som omvårdnadschef (OVC) ansvarar du för det värde som levereras för patienter som vårdas på den aktuella vårdytan. Du har ett sammanhållet ansvar för integration av vård vad gäller utfall, kvalitet, produktion och FoU samt resursförbrukningar inom vårdytan. 

Du kommer att ingå i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med omvårdnadschefer från samtliga enheter. Lokalt delar du uppdraget med tre andra OVC- kollegor där ni tillsammans med sektionschefen utgör en lokal ledningsgrupp. Ni kommer löpande arbeta med att utveckla och förbättra arbetssätten samt rutinerna för verksamhetens patientgrupper. Du behöver därför vara en god teamspelare som gillar att leda tillsammans med andra.

I tjänsten ingår även ett ansvar för budget och verksamhetsplan samt ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Vidare har du ett särskilt ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och forskning. För omvårdnadsutveckling finns även en omvårdnadsansvarig på verksamhetsnivå som du kommer ha ett nära samarbete med. Du rapporterar till Verksamhetschef för omvårdnad neonatologi.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet.
 • Arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv samt skiljer på de personliga och professionella samt anpassar dig till situationen.
 • Förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Kvalifikationer

Krav:

 • Du är specialistutbildad sjuksköterska alternativt Barnmorska

Meriterande:

 • Du har tidigare erfarenhet av intensivvård
 • Erfarenhet av ledarskap och/eller personalansvar
 • Magisterexamen och tidigare erfarenhet av forskning 

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överrenskommelse
Löneform enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4515
Kontakt
 • Jessica Schiött, 070-1684646
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Anne Danielsson, 08-51775163
 • Vision, Kristina Nilsson, 072-4654855
 • SACO, Pasi Nyberg, 072-5808684
 • Kommunal, Catharina Häggbom , 08-51775173
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-10

Tillbaka till lediga jobb