Vi söker dig som vill vara med i vårt fortsatta arbete mot att bli den bästa akutmottagning vi kan bli! 

Vi strävar efter en bra utbildningsmiljö för utbildningsläkare, kandidater och andra studenter. Vi jobbar även tillsammans över yrkesgrupperna för att ständigt förbättra allas vår arbetsmiljö. Detta genom medarbetardrivna förbättringsarbeten, hållbar schemaläggning och en inkluderande stämning.

Specialistläkare på Södertälje sjukhus:  

Södertälje Sjukhus är ett mindre akutsjukhus i Region Stockholm med specialistvård inom akutsjukvård, geriatrik, internmedicin, kirurgi, obstetrik-gynekologi, ortopedi, pediatrik, palliativ vård och urologi. Akutsjukvården har sedan länge varit en av Södertälje Sjukhus grundpelare. Vi omhändertar årligen allt från traumapatienter till barn. VO Akut driver akutmottagningen och den helt integrerade närakuten och vi arbetar linjelöst.

Under de senaste två åren har akutmottagningen genomgått omfattande förändringar och blivit ett nytt eget verksamhetsområde. Vi har dessutom flyttat in i nya lokaler och implementerat nya arbetssätt. Vi jobbar för ett smidigt och medicinskt säkert flöde för alla våra patienter, med extra fokus på svårt sjuka patienter och patienter över 80 år. Vår resa fortsätter mot att bli den bästa akutmottagningen som vi kan bli! 

Som specialistläkare på akuten arbetar du som handläggande läkare både på Akuten och Närakuten och kommer ofta att arbeta i ledande funktion som ledningsläkare. Du förväntas aktivt deltaga i handledning och undervisning av våra utbildningsläkare (AT, ST i akutsjukvård samt randande ST-läkare). Du kommer även få ta ett medicinskt ansvarsområde där du förväntas hålla dig uppdaterad om det senaste inom ditt ansvarområde och därmed även spridning av ny kunskap till övrig personal inom VO Akut.

Dina personliga egenskaper:  

Det är viktigt att du är stresstålig och flexibel i ditt sätt att tänka samt har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi arbetar i team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor varför din plats i gruppen och den dynamik den skapar blir viktig. Du är intresserad av att utveckla akutsjukvårdens arbetssätt och inte minst akutläkarnas roll inom akutsjukvården. Du vill vara en del av en mindre läkargrupp där varje medarbetare gör skillnad och förväntas bidra.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper i denna rekryteringsprocess.

Dina kvalifikationer:  

Du är specialistläkare i Akutsjukvård. Meriterande är undervisnings- och handledningserfarenhet samt pågående eller genomförd forskning.

Anställningsform:  

Heltid. Tjänstetitel avgörs av tidigare erfarenheter såsom forskningsmeriter, undervisningsmeriter samt tjänsteår som specialistläkare (Specialistläkare, Biträdande Överläkare eller Överläkare).

Rekrytering till denna tjänst sker fortlöpande under ansökningstiden gång.

Vi ser fram emot din ansökan. Varmt välkommen!

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4202
Kontakt
  • Jonas Westman, 08-12324000
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Matilda Tyrén, 08-12324000
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-09-03

Tillbaka till lediga jobb