Vill du arbeta med att främja hållbara leveranskedjor och säkerställa företags efterlevnad av hållbarhetskrav - då är det här jobbet för dig!

Du kommer att ingå i ett litet team på Sveriges regioners nationella kansli för hållbar upphandling och arbeta med uppföljning av ställda hållbarhetskrav. Hos oss får du möjligheten att utvecklas både inom hållbarhetsområdet och inom offentlig upphandling.

Sedan 2010 samarbetar regionerna för att främja en hållbar utveckling genom hållbar upphandling. Vi vill, i samarbete och dialog med våra leverantörer, säkerställa att de varor och tjänster som upphandlas är framställda under hållbara och ansvarsfulla förhållanden sett till hela livscykeln.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta nära kansliets nätverk för hållbar upphandling. I fokus ligger arbetet med att följa upp de sociala och miljömässiga krav som ställs. Det innebär att du planerar, koordinerar och genomför leverantörsuppföljningar, dokumenterar samt redovisar resultat.

I din roll kommer du att arbeta med:

 • Hållbara leveranskedjor vilket omfattar mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljön och affärsetik.
 • Att bedöma leverantörers självskattningar,, föra dialog med leverantörer och föreslå eventuellt ytterligare uppföljningsaktiviteter.
 • Att koordinera externa revisioner, kontor och fabrik, och stötta i det efterföljande åtgärdsarbetet.
 • Omvärldsbevakning och kommunicera informationen till nätverket för hållbar upphandling.
 • Att bidra till verksamhetsutveckling och vidareutveckling av uppföljningsarbetet inom ramen för regionernas nationella och internationella samverkan.

Vem är du?

Du kommer att arbeta nära regionerna, externa revisorer och våra samarbetspartners, varför vi ser att du är en relationsskapande och lösningsorienterad person. Vi föreställer oss att du är analytisk, strukturerad, bekväm med att hantera komplexa och detaljrika frågor och är en god kommunikatör. I urvalsprocessen kommer därför stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har kunskap inom följande områden:

 • Erfarenhet av uppföljning av företags hållbarhetsarbete.
 • God kunskap om internationella ramverk och standarder för företags hållbarhetsarbete.
 • Relevant eftergymnasial utbildning (exempelvis inom juridik, ekonomi, mänskliga rättigheter, miljövetenskap eller hållbarhet).
 • Mycket god förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att delvis arbeta på distans har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.

Ansökan

Låter det här intressant och passande för dig ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt. Vi kommer att göra ett löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta: Pauline Göthberg, Nationell Samordnare, Enhetschef. Regionernas nationella kansli hållbar upphandling. Via e-post pauline.gothberg@regionstockholm.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2626
Facklig företrädare
 • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
 • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-19

Tillbaka till lediga jobb