Södersjukhuset AB, Specialistvård, Stab

Verksamhetschef till psykosociala enheten

Södersjukhuset satsar på en samlad psykosocial enhet för kuratorer, psykoterapeuter och psykologer och söker dig som vill ha den unika chansen att som verksamhetschef tillsammans med medarbetarna inom enheten, teamen på Södersjukhuset där de verkar och vo Specialistvården bygga upp den Psykosociala enheten på Södersjukhuset.

Kuratorerna, psykoterapeuterna och psykologerna arbetar idag i tvärprofessionella team inom Södersjukhusets verksamheter: Akut, Anestesi/IVA, Internmedicin, Kardiologi, Kirurgi, Kvinnosjukvård/Förlossning/Ortopedi, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och Specialistvården.

Verksamhetsområde Specialistvård har 550 medarbetare och består av Urologiska kliniken, Handkirurgiska kliniken, Onkologiska kliniken, Infektionskliniken/Venhälsan och Ögonkliniken och nu välkomnar vi den Psykosociala enheten till oss!

Under 2022 har ett sjukhusövergripande arbete bedrivits med mål att samla den psykosociala verksamheten på Södersjukhuset i en gemensam enhet.

Om tjänsten

Verksamhetschefens huvudsakliga uppdrag är att leda den Psykosociala enheten och vara närmsta chef för kuratorer, psykoterapeuter och psykologer. Medarbetargruppen består av 38 medarbetare. I ledningsteamet för enheten kommer även enhetsledare att ingå. Du har ett nära samarbete med vårdenhetschefer inom de verksamheter där medarbetarna har sina placeringar.

Du rapporterar till verksamhetsområdeschef för Specialistvården och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Organisationens stabsfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR Partner och controller finns för att stödja dig i rollen.

På lite sikt ser vi att den psykosociala enheten bär upp sjukhusövergripande uppdrag som utbildning för VFU-studenter, en integrerad PKL-organisation, utveckling av vården via digitalisering och personcentrering, forskning och ger professionerna en samlad röst i ledningsstrukturen på Södersjukhuset.

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier.  Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att utvecklas och trivas på jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning som socionom, psykolog eller psykoterapeut och ett starkt intresse för ledarskap. Vi välkomnar även sökande med annan relevant högskoleutbildning med erfarenhet att leda psykosocial verksamhet. Du har erfarenhet som chef eller av ledarskap i vårdmiljö samt erfarenhet av kliniskt arbete som socionom, psykoterapeut eller psykolog i vårdmiljö. Du har erfarenhet av att verka för en god arbetsmiljö.

Det är meriterande med akademisk avhandling eller andra forskningsmeriter samt att du har erfarenhet av att framgångsrikt ha lett förändrings- och förbättringsarbete.

För att lyckas i rollen är/har du

  • innovativ, lyhörd, empatisk och flexibel samt är van att samarbeta tvärprofessionellt
  • tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation
  • en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus
  • goda HBTQ-kunskaper

Villkor

Tillsvidareanställning i grundprofession med ett tidsbegränsat chefsuppdrag. Södersjukhuset tillämpar förordnande som chef i treårsperioder.  Planerad start av ny organisation är 1 maj 2023. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Din ansökan är inte komplett utan bifogat examensbevis samt CV. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan! 

Södersjukhuset tillämpar även registerkontroll före beslut om anställning.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. 

Sista ansökningsdatum 31 mars 2023.

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef Emma Lindbäck

Tel: 072-599 35 29

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2503
Facklig företrädare
  • SACO, Klara Strömberg, 08-12310000
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb