Tiohundra AB, BUFPH

Fokushuset är en unik verksamhet för personer med psykiatri och/eller beroendeproblematik och vi söker nu en ny kollega till våra verksamheter Åran och Kvarnen. Vill du vara en del av ett professionellt, kompetent och härligt gäng? Välkommen med din ansökan! 

Om tjänsten

Fokushuset söker nu två nya medarbetare till våra socialpsykiatriska enheter. Ena tjänsten är en tillsvidaretjänst där du arbetar på vår sysselsättning och vår träffpunkt. Den andra är ett vikariat på ett år och den tjänsten är som handledare på vår träffpunkt. 

På vår sysselsättning arbetar du med att handleda grupper i olika aktiviteter både inom och utomhus. Du hjälper till att utveckla kundens/brukarens färdigheter med mål att hen ska få en meningsfull sysselsättning. Vi utgår från uppdragsbeställning från kommunens biståndshandläggare. Som handledare på vår träffpunkt arbetar du med att tillsammans med övriga medarbetare entusiasmera och motivera besökare att vara delaktiga i att driva en meningsfull fritid på vår träffpunkt.

Du ingår i en mindre arbetsgrupp som leds av en samordnare med regelbundna möten. Du kommer att ingå i Fokushuset och samverka med övriga delar inom verksamheten samt externa samarbetspartners med brukaren i fokus.

Om dig

Vi utgår ifrån att du har ett professionellt bemötande och en positiv människosyn. Du har lätt för att ta kontakt med nya människor, bekräfta och se såväl besökare/deltagare som kollegor. Din styrka är att du är flexibel och skapar förutsättningar för en trivsam och trygg miljö med tydliga ramar. Du är skötare, behandlingsassistent eller motsvarande och har tidigare erfarenhet av målgruppen. Du har dokumentationserfarenhet samt körkort för bil med manuell växel. Vi ser gärna att du har utbildning i MI-motiverande samtal samt ESL- ett självständigt liv. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och utveckla grupper inom socialpsykiatri.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.

Om oss

Fokushuset är ett unikt samarbete i öppenvård mellan psykiatri, beroende och socialpsykiatri med ett salutogent fokus på våra patienters och brukares behov. Vi utgår från behov och inte diagnos, och vi erbjuder olika former av samtal, stöd och hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar med riktade insatser som till exempel olika former av individuella samtal och samtal i grupp utifrån ett hälsoperspektiv med patienten i Fokus. Vi är en bred enhet som innefattar såväl psykiatriska som socialpsykiatriska verksamheter. 

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen. Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör oss unika i Sverige. Vårt innovativa och effektiva arbetssätt höjer kvaliteten och skapar mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare. Detta gör oss också till en attraktiv arbetsgivare, vilket återspeglas i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Tiohundra samverkar i Norrtäljemodellen som är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts fram av socialdepartementet som en förebild att ta efter. 

Du når oss enkelt med bekväm och wifi-utrustad direktbuss från Stockholm. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2247
Kontakt
  • Charlotte Almén, Bitr enhetschef Boendestöd, 08-12327529
Facklig företrädare
  • Nås via växeln, , 0176-10100
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb