Danderyds Sjukhus AB har en starkt verksamhetsförankrad HR-funktion med ett utvecklingsorienterat förhållningssätt. Vi söker nu en förhandlingschef som vill utvecklas tillsammans med oss inom HR, för vår verksamhets och patientens bästa.

 

Vårt anställningserbjudande

Rollen som förhandlingschef är en strategiskt viktig tjänst, såväl för HR-avdelningen som för Danderyds sjukhus. Du kommer att få vara med och leda HR-avdelningen och bidra till att utveckla framtidens personalpolitik för Danderyds sjukhus och Region Stockholm.

 

Din roll

Som förhandlingschef arbetar du nära sjukhusets ledning och, tillsammans med HR-direktör, leder du arbetet att utveckla arbetsgivarrollen för att skapa förutsättningar för chefer att lyckas i sitt uppdrag. Du ingår i ledningen av HR-avdelningen och deltar i region Stockholms nätverk för förhandlingschefer. Du rapporterar till HR-direktör.

Tjänsten innefattar:

  • Ansvar för utvecklingen av det lönestrategiska arbetet, avtals-, förhandlings, omställnings och arbetsrättsfrågor.
  • Utbildning av chefer i arbetsgivarrollen samt rådgivning till HR-partners och chefer i samtliga arbetsrättsliga frågor.
  • Säkerställa att relationerna med fackliga organisationer sker i enlighet med samverkansavtalet och vara ledamot i den centrala samverkansgruppen.
  • Personalansvar för fackliga företrädare med facklig tid.

 

Kvalifikationer

För att axla tjänsten krävs relevant högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom HR eller arbetsrätt.

Du har mångårig erfarenhet av att:

  • Arbeta i stora komplexa organisationer samt stor vana att bygga goda relationer med fackliga representanter.
  • Arbeta inom arbetsrättsområdet, gärna i en politiskt styrd organisation.
  • Driva löneöversyns- och fackliga förhandlingar på central nivå eller motsvarande och har mycket goda arbetsrättsliga kunskaper.

Vidare är du van vid att arbeta i en förändringsintensiv verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom olika HR-områden och således en bred kompetens som gör att du har ett helhetsperspektiv i allt du gör.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper vilka kommer till nytta då du har ledande funktioner i flera olika grupperingar utan att vara formell chef. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har ett utvecklingsfokus som bidrar till både en bra process och goda resultat. Du tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Du är uthållig och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Som person är du trygg, stabil och med god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det privata och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du har gott omdöme, gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare kan du väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid, 39,5 h/vecka.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2219
Kontakt
  • Zilla Jonsson, 08-12359253
  • Terese Andersson, 08-12358255
Facklig företrädare
  • Robin Maddock, Akademikerförbundet SSR , 08-12355618
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb