Är du en barnmorska som vill kombinera kliniskt och administrativt arbete? Vi söker en DRG-barnmorska 50%.

BB Södertälje är Stockholms minsta förlossningsklinik, och enligt många familjer som föder hos oss är vi dessutom den tryggaste och mest personliga kliniken. På BB Södertälje är öppenvård, förlossning och eftervård en sammanhållen enhet där varje födandes unika resurser och behov står i fokus. Det skapar en lugn och trygg miljö för familjen och en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö.

DRG-barnmorska på Södertälje sjukhus:  

Som DRG-barnmorska är du en nyckelperson för verksamheten med fokus på kvalitet och ekonomi. Om du önskar en högre tjänstgöringsgrad ingår rotation mot någon av BB Södertäljes övriga verksamheter där du får möjlighet till patientnära arbete inom födsel och eftervård. 

Vi arbetar målmedvetet för att hela tiden förbättra vården för de blivande och nyblivna familjerna. Några exempel:

- Vi är bland de bästa klinikerna i Sverige på att förebygga allvarliga bristningar i samband med förlossning.

- Vi har en unik verksamhet, INFÖR, där vi erbjuder särskilt stöd till utlandsfödda kvinnor som inte talar svenska och saknar erfarenhet av det svenska sjukvårdssystemet.

- Vi erbjuder digitala hembesök till nyblivna familjer dagen efter hemgång, vilket ger trygga föräldrar och god patientsäkerhet.

- Under 2023 inför vi caseload-modellen med sammanhållen vårdkedja där ett team av barnmorskor följer den gravida genom hela graviditeten, förlossningen och eftervården.

Dina personliga egenskaper:  

DRG-barnmorskans arbete innefattar genomgång av journaler från sluten- och öppenvård, diagnossättning och registrering i journalsystemen Obstetrix och Take Care.

Dina kvalifikationer:  

Du är leg. barnmorska med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Du har erfarenhet av arbete inom förlossningsvård, intresse och fallenhet för dokumentation och en god organisatorisk förmåga. Du har även goda kunskaper i Obstetrix och Take Care. Utbildning i sjukdomsklassifikation är meriterande men inte ett krav.

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning. DRG-arbetet utförs dagtid måndag-fredag. Vid rotation till Förlossning/BB samt återbesöksmottagning ingår kvälls- och helgarbete.

Intervjuer sker fortlöpande.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

 

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 -100 %
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1963
Facklig företrädare
  • Hanna Johansson, SRAT, 08-12324000
  • Eghbal Partovi, Vårdförbundet, 08-58580350
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb