S:t Eriks Ögonsjukhus AB, Klinik 2, ST-Läkare

Är du legitimerad läkare och intresserad av ögonområdet och forskning? Vi söker forskar-ST-läkare till S:t Eriks Ögonsjukhus. Välkommen med din ansökan till en spännande och utvecklande tjänst.

Om tjänsten

Tjänsten omfattar totalt åtta års ST- och forskarutbildning i oftalmologi. ST-utbildningen är vid S:t Eriks Ögonsjukhus och forskarutbildningen vid Karolinska Institutet (Avdelning för Ögon och Syn). Forskning kommer integreras med ordinarie ST-utbildning. Efter 5 år och avklarat halvtidsseminarium inom forskarutbildningen erbjuds specialistlön under resterande 3 års-period.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och lärande tillsammans med kollegor som har hög kompetens och ögat i fokus. På S:t Eriks Ögonsjukhus har vi cirka 30 ST-läkare.

För tillfället erbjuder vi forskar-ST inom följande forskningsinriktningar:

Glaukom

Glaukom är en komplex multifaktoriell sjukdom. Pete Williams leder glaukomlaboratoriet för att utveckla nya behandlingar för glaukom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Gruppens styrkor inkluderar neurobiologi och molekylärbiologiska tekniker, genterapi, elektrofysiologi och -omics datagenerering och analys.

Möjliga Forskar-ST-projekt kan inkludera användning av C. elegans för farmakatester, cell- och djurmodeller för glaukom och användning av mänsklig donatorvävnad för att utforska nya vägar för att behandla glaukom. Du kan läsa mer om forskningen här: https://petewilliamslab.com/ och här: https://ki.se/en/research/glaucoma.

Ögats struktur och funktion

En rad forskningsprojekt där man studerar sambandet mellan ögats struktur och funktion vid olika sjukdomstillstånd pågår inom Rune Brautasets forskargrupp. Gruppen ser bland annat på hur strukturmätningar och funktionsmätningar kan användas vid diagnos och behandling vid t.ex. multipel skleros (MS) och Lebers hereditära optikusneuropati (LHON).

Förutom projekt inom MS och LHON kan möjliga Forskar-ST-projekt vara inom struktur och funktionsmätningar relaterade till katarakt och förändringar i hornhinnan. Du kan läsa mer om forskargruppen här: https://ki.se/cns/fysiologisk-optik

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare, har ett intresse för forskning samt har gjort svensk AT/BT eller motsvarande enligt socialstyrelsens regler om specialisttjänstgöring. Du är nybörjare inom oftalmologi eller har ett par års erfarenhet på en ST-utbildning från annan ögonklinik.

Det är meriterande med läkarerfarenhet från annan specialitet och/eller forskningserfarenhet. Du behärskar svenska i tal och skrift motsvarande C1-nivå.

Personliga egenskaper

Du är trygg, stabil, har självinsikt och ett ödmjukt förhållningssätt samt har ett genuint intresse för forskning. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Som person är du empatisk och har lätt för att samarbeta. Du är strukturerad i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I samband med ansökan

I samband med din ansökan förväntas du skicka med en kortare beskrivning (ca 300 ord) där du redogör för vilka forskningsintressen du har i relation till ovan nämnda möjliga forskningsinriktningar.

Villkor

Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar provanställning i sex månader för denna tjänst.

Tillträde 28 augusti 2023.

Vi genomför registerkontroll i samband med anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 28 augusti 2023
Löneform Lönesättning enligt aktuell ST-lönestege.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1808
Kontakt
  • Alexander Berg Rendahl, alexander.berg-rendahl@regionsstockholm.se
Facklig företrädare
  • Yesenia Ortega, SACO/Läkarföreningen, 08-12323354
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb