Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner, ME Logopedi

Vi utökar vår logopedverksamhet då sjukhuset öppnar en helt ny avdelning för neurologisk rehabilitering i april. Vi söker en erfaren logoped med stort intresse för att utveckla den nya avdelningen och övrig slutenvård tillsammans med oss! Om detta låter intressant tycker vi att du ska läsa vidare! 

Vi erbjuder

Inom Sektion Logopedi barn och vuxen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge arbetar cirka 29 logopeder. Vårt uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad logopedi samt bedriva forskning och utbildning i samverkan med Karolinska Institutet och andra lärosäten. Vi arbetar tillsammans för att säkerställa en trygg och säker vård, en god arbetsmiljö, framstående forskning och innovationsutveckling samt en aktiv lärande- och utbildningsmiljö!

Vi erbjuder dig:

  • En god arbetsmiljö med kompetenta kollegor som trivs tillsammans på jobbet! 
  • Kollegial handledning i vardagen och regelbundna möten med övriga dysfagilogopeder på sjukhuset inom verksamhetsområde Dysfagi.
  • Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder även goda möjligheter för dig som är intresserad av att delta i utvecklingsprojekt, utbildningsinsatser, forskning och innovation.

Självklart får du som anställd också ta del av våra fina förmåner!

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta i slutenvården tillsammans med tre kollegor på Huddinge sjukhus. Halva arbetstiden gör du bedömningar och rehabiliterande insatser av röst-, tal-, svälj- och kommunikationsförmåga på avdelningen för neurorehabilitering. Andra halvan ägnas åt bedömning av svälj- och språkfunktion hos vuxna patienter på övriga avdelningar på sjukhuset. De största patientflödena är Neuro, geriatriska avdelningar, ÖNH samt akut- och intensivvård. Ni kommer vara fyra logopeder som arbetar slutenvård i Huddinge varav två delar på arbetet på den nystartade avdelningen. Neurorehabavdelningen är en ny vårdnivå på sjukhuset med intensiv rehabilitering för patienter med stort rehabiliteringsbehov som av medicinska anledningar inte kan skrivas ut till andra vårdinstanser.  

Deltagande på ronder och team-möten ingår i slutenvårdsarbetet liksom handledning och utbildning till personal och studenter. Vid kollegors sjukdom eller frånvaro behöver du vara beredd på att göra bedömningar av dysfagi och dysartri i öppenvård för att patienter som väntat länge inte ska behöva avbokas och för att sektionen ska klara sitt öppenvårdsuppdrag. Din arbetsplats finns på logopedernas och barndietisternas administrativa lokaler på M65 i Huddinge där du får eget rum eller delar med en kollega. På mottagningen finns cirka tretton kollegor, varav tre arbetar med slutenvård och ytterligare två arbetar med dysfagi, dysartri och språk i öppenvård. Övriga kollegor arbetar med röst, könsdysfori, barn med talmotoriska svårigheter, språkliga utredningar i KNUT-team, Hanengrupper med mera. På mottagningen finns också en administratör som sköter bokningar i öppenvård, gör beställningar, felanmälningar med mera. 

För att trivas hos oss är det viktigt att du gillar samarbete, tar eget ansvar och uppskattar studenthandledning, utvecklingsarbete och forskning. 

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar.
  • Är lugn och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
  • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av bedömning och rehabilitering av röst-, tal-, svälj- och kommunikationsförmåga samt intresse för forskning, utvecklingsarbete, utbildning och innovation. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad logoped. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1474
Kontakt
  • Therese Engström, 072-5957219
Facklig företrädare
  • SACO, Sanna Jansson, 08-12380033
Publicerat 2023-02-10
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb