Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Gem Heldygnsvårdssektion

Psykiatri Nordväst söker psykolog till Nationell Högspecialiserad Vårdenhet (NHV) för vuxna med svårbehandlade självskadebeteenden

En ny Nationell Högspecialiserad Vårdenhet (NHV) för vuxna med svårbehandlade självskadebeteenden kommer stegvis att byggas upp av Psykiatri Nordväst som är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Enheten startar sin verksamhet i januari 2023 och ligger på Danderyds sjukhus. NHV erbjuder vård till patienter från hela landet och omfattar ett intensivt och brett vårdprogram med ett upplägg som bland annat baseras på Dialektisk beteendeterapi (DBT). På enheten kommer läkare, sjuksköterskor, skötare/behandlingsassistenter, psykologer, kurator och arbetsterapeut arbeta som får en 10-dagars DBT-baserad grundutbildning, liksom kontinuerlig fortbildning och handledning. NHV ska bli en kunskaps- och kompetenscentrum inom området som erbjuder utbildning, handledning, konsultation och rådgivning, liksom distansinsatser till patienter och anhöriga. NHV ska också bedriva metodutveckling och forskning på hög nivå, och förväntas utveckla ett nära samarbete med andra psykiatriska NHV-enheter inom regionen och på nationell nivå. Vi prioriterar en hög personaltäthet och ett teambaserat arbetssätt. Vill du bli en del av denna nya och spännande verksamhet? Nu söker vi psykolog med ett genuint intresse för området.

Arbetsuppgifter:

Som psykolog på NHV kommer du ge psykoterapeutiska vårdinsatser individuellt och i gruppformat riktade mot svårbehandlade självskadebeteenden, med utgångspunkt i Dialektisk beteendeterapi (DBT). Primär diagnos kommer i många fall vara Emotionellt instabilt personlighetssyndrom (EIPS), men även PTSD, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning (IF) kommer att förekomma, liksom en generellt komplex symtombild och låg funktionsnivå. Behandlingsutbudet kommer därmed att kunna kompletteras med Prolonged Exposure (PE), DBT Skills System, Radically Open DBT (RO DBT) samt compassionfokuserade övningar. Behandlingen kommer att ges under 12–15 veckor eller mer om så krävs. Starkt fokus kommer att ligga på nära teamarbete med övrig personal på avdelningen för att upprätthålla en terapeutisk samsyn kring patienterna.

I arbetsuppgifterna kommer också ingå att göra bedömande och kartläggande insatser för patienter som via remiss övervägs för inläggning på NHV. Du kommer också delta i utslussning av patienter och återetablering i hemsektorn efter fullföljd behandling, i samverkan med relevanta aktörer såsom sjukvård, kommun och boende. I dessa faser kan vården komma att skötas på distans via telefon, video eller internet, liksom som polikliniska öppenvårdskontakter. Tjänsten kommer också ge goda möjligheter till utbildning, metodutveckling och forskning, liksom till att forma avdelningen och dess behandlingsutbud. Du kommer även erhålla regelbunden handledning. Verksamheten kommer att ha ett nära samarbete med Borderlineenheten, vår väletablerade specialistmottagning i öppenvård för EIPS.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning (100%), i ett team som stegvis byggs upp under kommande månader, men där många kollegor med lång erfarenhet av patienter med självskadebeteenden och DBT ingår som redan arbetar på kliniken. Arbetet sker på kontorstider.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad psykolog med tydlig KBT-profil och har erfarenhet av arbete med patientgrupperna. Erfarenhet av arbete i psykiatri och i heldygnsvård är meriterande. DBT-utbildning är starkt meriterande. Vi söker en självständig person med god kommunikativ förmåga och entusiasm som vill vara med och bygga upp en specialiserad och intensiv vård för patienter med svårbehandlade självskadebeteenden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper:

Vi tror att du är en trygg och stabil person med självinsikt och ett gott omdöme som vågar bjuda på dig själv. Du har god samarbetsförmåga. Vi tror vidare att du har ett intresse för förändrings- och utvecklingsarbete i någon form och att du gärna vill bidra med nya kreativa idéer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information:

Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

 

Information om tjänsten lämnas av:

Tf. enhetschef Kristian Elgström, 072 241 50 82

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/721
Kontakt
  • tf. enhetschef Kristian Elgström, 0722415082
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay Psykologförbundet, 0812335634
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-24

Tillbaka till lediga jobb