Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Bäckencancer

Är du legitimerad läkare med specialistbevis inom urologi? Vill du arbeta med cancer och avancerad rekonstruktiv urologi samt neurourologi samtidigt som du får ett lärande och utvecklande arbete? Då är det dig vi söker!

Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle.

Vi erbjuder

- Individuellt anpassad introduktion.
- Arbete inom en högspecialiserad och internationellt framstående sektion.
- Erfarna kollegor, alla med specialistkompetens inom området.
- En inspirerande forsknings- och undervisningsmiljö.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten
Vi söker en biträdandeöverläkare till sektionen urologi på Medicinsk Enhet Bäckencancer.

Tjänsten fokuserar främst på omhändertagande av patienter i behov av rekonstruktiv kirurgi i urinvägarna samt patienter med neurourologiska besvär men du kommer även att arbeta flödesövergripande med övriga urologiska patientflöden. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för och bedriva klinisk verksamhet, kvalitetssäkring och utveckling av klinikens verksamhet. Du arbetar i team kring patienten tillsammans med kunnig omvårdnadspersonal. Du förväntas delta i undervisning och handledning av våra duktiga ST-läkare.

Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi alla handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskning eller att bedriva egen forskning för dig som är intresserad.

Tjänsten avser tillsvidareanställning som biträdande överläkare med tjänstgöring i Solna. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi söker
Dig som har en god kommunikativ förmåga och ett pedagogiskt intresse. Du tar ansvar för dina uppgifter. Strukturerar dig själv och ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du kan arbeta i team med andra professioner och är bra på att prioritera och leda arbetet. Du har ett positivt förhållningssätt och drivs av en vilja att vara med och utveckla urologisk vård, med patientens bästa främst.

Kvalifikationer
Krav: du är legitimerad läkare med specialistbevis i urologi med kompetens inom neurourologi och rekonstruktiv urologi. Du ska självständigt kunna assistera vid olika robotkirurgiska ingrepp samt ha vana som konsoloperatör. Bakjourserfarenhet inom urologi är ett krav liksom att självständigt kunna tolka urodynamik.

Meriterande:

- Disputation.

- Erfarenhet av utvecklingsarbete samt handledning och undervisning av yngre kollegor.

- Egen forskning uppmuntras.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/286
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb