Avdelning 18 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar även patienter med andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Inom hela psykiatri nordväst arbetar man enligt den s.k ”Bergenmodellen” vilket man utbildas i under sin första tid.

Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Vidare har vi på avdelningen exempelvis Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka av en extern resurs som benämns BISAM. Här får vi mycket bra feedback på hur avdelningen fungerar och BISAM samverkar sedan med EC för att genomföra förbättringar i så stor utsträckning som möjligt.

Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del för patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar därutöver enligt modellen Ett samtal om dagen/ESOD. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt.

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

På avdelningen arbetar vi i vårdlag där sjuksköterskor och undersköterskor samarbetar. Som undersköterska har du en central roll i den psykiatriska omvårdnaden, där fokus ligger på att skapa trygghet för patienten, ge stöd i dagliga rutiner, underlätta kommunikation samt samordna insatser utifrån patientens mål. Arbetet innefattar även viss somatisk omvårdnad, samverkan med nätverk kring patienten samt kontakt med närstående.

Vi använder Take Care som journalsystem.

Anställningsform: Timanställning. Tillträde enligt överenskommelse

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara utbildad undersköterska med inriktning psykiatri. Du behöver ha bevis om skyddad yrkestitel. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård ses som meriterande. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som lösningsfokuserad, positiv, flexibel, och förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter. Samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt är andra egenskaper som är viktiga för uppdraget.

Personliga egenskaper:
Vi ser att du som sökande är flexibel i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Framför allt önskar vi att du är intresserad av psykiatrisk heldygnsvård, samt motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2025/2456
Kontakt
  • Kamari Hamid, 08-12349379
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
Publicerat 2025-04-01
Sista ansökningsdag 2025-04-22
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb