Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Barn PMI, Perioperativ

Är du en erfaren intensivvårdssjuksköterska som söker nya utmaningar? Är du nyfiken på att jobba med svårt sjuka barn? Då är vi rätt plats för dig! På Barnintensivvårdsavdelningen (BIVA) på Karolinska Universitetssjukhuset får du vara med och ta hand om de allra sjukaste barnen i en atmosfär som är fylld av teamarbete, glädje och hopp trots svåra omständigheter.

På BIVA erbjuds du

 • korta beslutsvägar där allas åsikter räknas
 • fräscha lokaler med toppmodern utrustning
 • kontinuerlig utbildning och utveckling
 • möjligheter till att påverka ditt arbetsschema

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder!

Om BIVA

Barnintensivvården är en intensivvårdsspecialitet som endast finns på fyra enheter i Sverige, en av dessa är BIVA på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har sex vårdplatser och vårt uppdrag är både regionalt och nationellt. Vården bedrivs inom många olika specialiteter som till exempel kirurgi, medicin, neurologi, neurokirurgi, trauma, öron-näsa & hals samt infektion och en rad olika professioner, t ex apotekare, finns som stöd i vårdteamen. Våra patienter är i åldrarna från nyfödd upp till 18 år.

Vården på BIVA är högteknologisk och vi lägger stor vikt vid omvårdnaden av det sjuka barnet och dess familj. Vi är mycket stolta över våra internationellt framstående vårdresultat. Arbetsplatsen är både intim och med högt i tak. Lagarbetet där alla jobbar nära varandra, insikten om att fler ögon behövs och att alla är en viktig del av teamet och dess gemensamma samlade kompetens ger en trygghet både för patienter och medarbetare.

BIVA är en del av Funktion Barn PMI – Perioperativ medicin och intensivvård på Karolinska universitetssjukhuset. Barn PMI utgör en av få specialiserade verksamheter för anestesi-, operation och intensivvård för barn i Sverige och har som uppdrag att bedriva forskning, undervisning och sjukvård på hög internationell nivå. Läs mer under Funktion Barn PMI här

Om tjänsten

På BIVA bedrivs avancerad intensivvård med barnet och dess familj i fokus och vi söker medarbetare med intensivvårdserfarenhet som lockas av det teamarbete som vårdformen kräver. Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team där vi tillsammans ansvarar för att ge patienterna den bästa vården. På BIVA tror vi på ett livslångt lärande med stora möjligheter till utveckling.

Inom vår verksamhet finns en transportenhet, Pedriatic Emergency Transport Service, PETS, ett tvärprofessionellt transportteam för nationella och internationella transporter för barn. Efter en tids arbete finns möjlighet att även ansöka till PETS.

Vi söker nu erfarna intensivvårdssjuksköterskor som vill jobba inom vår högspecialiserade pediatriska intensivvård och önskar en fördjupning inom generell och pediatrisk intensivvård. I dagsläget är vi fullbemannade men då en del våra medarbetare vill vidareutbilda sig och ta egna ansvarsområden utökar vi vår medarbetarstyrka för att möjliggöra vidareutveckling.

Vi söker dig som

 • trivs i en verksamhet där utveckling och förändring är naturliga delar
 • har en gedigen erfarenhet av intensivvård och vill dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor
 • är trygg i din yrkesroll och har ett lösningsorienterat arbetssätt och gott humör även när det känns pressat
 • har god förmåga att ta egna initiativ, hantera flera saker samtidigt men du kan också prioritera när det är nödvändigt
 • vill bidra med ditt kunnande och visar omsorg om dina patienter, närstående och kollegorna med mycket god samarbetsförmåga och känsla för teamet
 • är en person som medverkar till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra.

Dina personliga egenskaper är avgörande och stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom intensivvården

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet barnsjukvård

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Enligt övernskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3744
Kontakt
 • Ewa Wahlbom, 08-12379236
 • Ulrika Persson, 08-12374415
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb