Psykiatri, Stockholms Centrum för Ätstörningar

Vi utökar teamet på vår heldygnsvård för vuxna och söker nu dig som är utbildad undersköterska, gillar problemlösning och har tidigare erfarenhet som bemanningsassistent.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag närmare 200 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Våra heldygnsvårdsavdelningar kommer under 2024-2026 att flytta till nya lokaler medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning, en verksamhet som startade 1 december 2023 på SCÄ. Vi är ett engagerat team med hög kompetens som har goda förutsättningar för att bygga vården för patienter med särskilt komplexa behov.

Läs gärna mer om NHV här

Heldygnsvård vuxna är en enhet som tar emot patienter från 18 år och hos oss arbetar sjuksköterskor, kurator, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog. 

Arbetsuppgifter:
Som bemanningsassistent hos oss ansvarar du för lång- och kortsiktig bemanning av klinikens heldygnsvårdsavdelningar. Ansvarsfull bemanning av sjuksköterskor och undersköterskor på avdelningen i enlighet med gällande lagstiftning, budget och aktuellt läge. Du har huvudansvar för två avdelningar men förväntas samarbeta med övriga bemanningsassistenter och även täcka upp vid sjukdom och semestrar. Tjänsten är placerad under sektionschef.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Schemaplanering - säkerställa att grundscheman för avdelningarna har adekvat långtidsbemanning samt följer arbetstidslagstiftning inklusive regler om dygns- och veckovila.
  • Säkerställa att vi använder resurser inom kliniken vid akut uppkomna bemanningsbehov och att ansvarig personal vet hur bemanning skall lösas utanför kontorstid.
  • Boka in pass i Heroma för timanställd personal.
  • Planera bemanning inför utbildningar, planeringsdagar och liknande.
  • Kontrollera övertid, LAS-listor.
  • Vid behov, hoppa in på avdelningen med de arbetsuppgifter som behövs och utifrån aktuell kompetens.

Anställningsform och arbetstider:
Tillsvidareanställning på heltid.
40 timmar/vecka, 07-15:30 måndag-fredag.

Kvalifikationer:
Du är utbildad undersköterska med intyg från Socialstyrelsen om skyddad yrkestitel.
Du har tidigare erfarenhet av arbete som bemanningsassistent med arbetsuppgifter såsom schemaplanering och bemanningsoptimering. 
Tidigare erfarenhet av löne- och schemaplaneringssystemet Heroma är ett krav.

Personliga egenskaper:
Som person är du en problemlösare och tycker att det är stimulerande att ha nära kontakt med personalgruppen för att kunna hantera en trygg och stabil bemanning. Du är flexibel, stresstålig och bra på att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har förmåga att se helheten och fördela kompetens över arbetspassen. Du är bekväm med att ha en roll som är styrande i samband med att optimera fördelning av resurser över avdelningarna samtidigt som du är en i arbetsgruppen. 

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi dessutom, vid ett par tillfällen per år, olika typer av kompetenshöjande aktiviteter. Vi har även lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Följ din dröm jobba hos oss på Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3716
Kontakt
  • Nina Henriksson, 070-0862439
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal , 010-4429009
  • Ola Tellner, Vision , 08-12340481
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb