Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen,

Annonsen vänder sig till dig som vill jobba extra inom psykiatrin, kanske är du nyexaminerad,  pensionerad eller arbetar som sjuksköterska utanför Regionen. Vill du, liksom vi, hjälpa människor som har det svårt och som mår psykiskt dåligt? Vi söker dig som har ett stort medmänskligt engagemang och som är driven att hjälpa våra patienter med psykisk ohälsa.

Syftet med erbjudandet är att stärka upp bemanningen i verksamheten och på så sätt uppnå en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Arbetsområdet inom psykiatrisk heldygnsvård är brett, och arbetet avdelningarna är både spännande och varierande. Ange i din ansökan om du är intresserad av att jobba på en specifik avdelning eller öppen för att arbeta på fler avdelningar.

På avdelningarna arbetar sjuksköterskor, skötare och läkare gemensamt för att ge våra patienter bästa möjliga vård och till vår hjälp har vi kurator och arbetsterapeut. Vi arbetar i team och med kontaktmannaskap för att ge nära vård och alltid ha var patients individuella behov i fokus. Vi värnar om patientens upplevelse av vården och vårdmiljön på avdelningen och bjuder varje vecka in till så kallad Patientforum tillsammans med en erfaren mötesledare. Vi eftersträvar att erbjuda alla patienter ett samtal om dagen, och har också börjat med samtalsbehandling, KBT i heldygnsvården, ACT. Vi månar om att tillvarata och stärka patientens egna förmågor och resurser till förbättring, och som stöd i detta har medarbetarna möjlighet att få medverka i handledarträffar med en extern KBT-terapeut.

Danderyds sjukhus
Avdelning 130/PIVA: psykos och psykiatrisk intensivvård
Avdelning 126: äldrepsykiatri
Avdelning 131: depression/ångest, personlighetssyndrom
Avdelning 141: nyinsjuknad psykos                
Avdelning 161: bipolär sjukdom                      

Avdelning: NHV, Nationell högspecialiserad vård
Enheten för hjärnstimulering: elbehandling vid svår depression

S:t Görans sjukhus
Avdelning 16: Allmänpsykiatri och personlighetssyndrom

Avdelning 18: Allmänpsykiatri och personlighetssyndrom

 

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska förväntas du leda omvårdnadsarbetet kring våra patienter, vilket innebär att planera och utföra omvårdnadsåtgärder. Du deltar i ronder tillsammans med läkare och övrig personal, samt utför sedvanliga sjuksköterskeuppgifter såsom venprovtagning, läkemedelshantering samt journalföring. Vi använder oss av Take Care som journalföringssystem. I arbetsuppgifterna ingår även stödsamtal med patienter samt kontakt och samordning med andra vårdgivare, kommun och anhöriga/närstående.

Arbetstiden är varierande dag/kväll alt natt.

 

Anställningsform:
Intermittent anställning.

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande men inget krav.

Personliga egenskaper:
Vi ser att du som sökande är flexibel i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Du är tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett tydligt och rättvist sätt. Då vi som team ofta arbetar i ett högt tempo krävs att du har lätt för att samarbeta och att kommunicera med dina kollegor. Framför allt önskar vi att du är intresserad av psykiatrisk heldygnsvård, samt motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3678
Kontakt
  • Vida Sabet, HR-konsult, +46812338767
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-05

Tillbaka till lediga jobb