Södersjukhuset AB, Internmedicin, Avd 17 NAVE

Är du en erfaren sjuksköterska som letar efter nya utmaningar på en avdelning där du har stor möjlighet att utvecklas och bidra till utveckling? Då kan du vara vår nya enhetsledare!

NAVE/Vårdavdelning 17 är en akutvårdsavdelning med neurologisk inriktning. Avdelningen är indelad i tre olika vårdnivåer med vanliga akutvårdsplatser, observationsenhet och NIMA. På våra vanliga akutvårdsplatser utreder och vårdar vi patienter med neurologiska sjukdomar eller skador. OBS-enheten med 4 vårdplatser är för patienter med behov av extra övervakning, till exempel efter krampanfall, och på NIMA vårdar vi patienter i behov av neurologisk/neurokirurgisk vård som inte kan tillgodoses på vanlig akutvårdsplats.

Arbetsbeskrivning 

Eftersom enheten har ett brett patientklientel ser vi att du initialt får utbildning och inskolning enligt ett individuellt introduktionsprogram där det bland annat ingår kunskap om neurologiska sjukdomar, neurologisk övervakning och utbildning gällande all vår medicintekniska apparatur. Därefter kommer du gå inskolning med vår andra enhetsledare Helena för uppdraget som enhetsledare.

Som enhetsledare är din viktigaste insats att stödja och handleda omvårdnadspersonalen. I samverkan med vårdenhetschef, vår andra enhetsledare och övriga i det multiprofessionella teamet kommer du att utveckla arbetsrutiner, arbetssätt samt kvalitets- och patientsäkra vår verksamhet. I uppdraget ingår även att organisera och genomföra kompetenshöjande aktiviteter.

Allt eftersom verksamheten utvecklas så utvecklas vi med den och våra arbetsuppgifter och fokus kommer att skifta kontinuerligt. 

I rollen ingår 50% klinisk tjänstgöring som sjuksköterska och 50% som enhetsledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbetsleda och utveckla vården. Du är trygg och drivande i din yrkesroll och har förmåga att skapa engagemang och ett positivt arbetsklimat.

Som enhetsledare kommer du att vara arbetsgivarens representant och det behöver falla dig naturligt att vara en vägledande förebild för dina kollegor, nya såväl som erfarna. Du trivs med förändringar och har förmåga att planera, organisera och prioritera i det dagliga arbetet.

Krav:

 • Du är legitimerad sjuksköterska med flerårig erfarenhet av akutsjukvård
 • Du har handledarutbildning
 • Du har erfarenhet av förbättrings- och kvalitetsarbete
 • Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Det är även meriterande om du har:

 • Ledarskapsutbildning och erfarenhet av ledarskap
 • Utbildning inom neurosjukvård på avancerad nivå.
 • Erfarenhet av intermediärvård
 • Relevant specialistutbildning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Introduktionsprogram anpassat efter ditt uppdrag samt tidigare erfarenheter
 • En lärorik arbetsplats med erfarna kollegor och individuell kompetensutveckling
 • Variation. Olika vårdnivåer med vanliga akutvårdplatser, OBS-enhet och NIMA ger en omväxling i arbetet
 • Friskvårdsbidrag samt personalgym som återkommande anordnar hälsobefrämjande aktiviteter för Södersjukhusets anställda. 

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3561
Kontakt
 • Magda Eriksson, vårdenhetschef, magda.eriksson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb