Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar?

BUP Brommaplan söker nu en specialistläkare som tillsammans med övriga medarbetare på enheten vill ge barn och unga med psykisk ohälsa och deras närstående den bästa vården. Det finns goda möjligheter till personlig kompetensutveckling och vi ser gärna att du utvecklas hos oss.

BUP Brommaplan är en specialistvårdsenhet där barn och ungdomar 0-17 år med medelsvår och svår psykisk problematik bedöms, utreds och behandlas. Vår nyrenoverade mottagning är lättillgänglig och har närhet till mataffärer, bussar och tunnelbana. På enheten arbetar cirka 35 medarbetare med ett brett spektrum av erfarenheter och kompetenser. Vi arbetar tvärprofessionellt för att ge bästa vård och bedömningar till barn- och familjer med psykiatrisk problematik. Vi har mycket god stämning på mottagningen och strävar efter att medarbetare både ska kunna göra ett gott jobb och trivas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Som specialistläkare har du fokus på kliniskt patientarbete såsom bedömningar, diagnostik och behandlingar. I enlighet med BUP Stockholms tjänstestruktur för specialistläkare ansvarar du för ditt kompetensområde och tillhandahåller din specialistkompetens i planering och utförande av vård på enheten. På mottagningen är vi mycket intresserade av utveckling av vårt arbete och det finns stora möjligheter att vara med och utveckla verksamheten.

Det finns ett gott samarbete med sjuksköterskor samt övriga yrkeskategorier. Du kommer att ingå i sektionens läkargrupp som består av ungefär 20 specialister och 15 ST-läkare. I tjänsten finns också möjlighet att arbeta på distans och utföra arbetsuppgifter så som digitala läkarbesök, telefonbesök samt administrativa uppgifter vilket kan innebära receptförnyelser och intyg, remisser eller utlåtanden. Jourtjänstgöring inom BUP Akut och Heldygnsvård ingår.

Specialistläkaren har möjlighet att utbilda och föreläsa i förekommande fall i sitt definierade ansvarsområde eller annat område för kollegor, på läkarseminarier eller för samverkanspartners. I arbetsuppgifterna kan ingå att vara handledare åt en ST-läkare. Om du har mer erfarenhet som specialistläkare och har intresse för ett utökat ansvar och exempelvis intresse för verksamhetsutveckling så kan en överläkartjänst vara aktuell. Det görs en individuell bedömning av kompetens och lämplighet efter ansökan. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare, med specialisering inom barn- och ungdomspsykiatri eller psykiatri. Svensk läkarlegitimation är ett krav. Arbetserfarenhet inom psykiatri alternativt hälso- och sjukvård för barn och ungdom ses som mycket meriterande. 

Personliga egenskaper  
Som person är du självgående och strukturerad samt har gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder 
BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, förmånliga tjänstepensionsvillkor samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).  

Anställningsform 
Tillsvidareanställning heltid, deltid kan diskuteras.  Tillträde efter överenskommelse. 

Övrig information
Intervjuer kan ske under ansökningstiden.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om oss 
BUP Brommaplan är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3422
Kontakt
  • Julia Földes, enhetschef , 072-4511250
Facklig företrädare
  • Victor Nabseth, Läkarföreningen, victor.nabseth@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb