Psykiatri Södra Stockholm, Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Nu söker vi en kurator till Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra.

 

Om Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra
Vårt uppdrag är att behandla patienter med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi erbjuder läkemedelsbehandling, psykoedukation samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser till patienter som fått diagnosen adhd och/eller autism. Mottagningen är belägen mitt i Hagsätra centrum. Vi är cirka 25 medarbetare som består av läkare, sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeuter, psykologer, medicinska sekreterare och case managers. Vi har veckovis behandlingkonferens där hela teamet närvarar för att lära av varandra och hjälpas åt med planeringen av vården för våra patienter.

 

Ditt arbete som kurator

Som kurator är du en mycket viktig del av mottagningen. Du kommer arbeta nära en kuratorskollega och vara en del av det psykosociala teamet bestående av psykologer, case managers, arbetsterapeuter och kuratorer. 
Arbetet är självständigt och omväxlande och består av stödjande samtal, stötta patienten i att själv kontakta de enheter som kan vara aktuella för exempelvis ansökan om olika bidrag eller bistånd. Fokus ligger på samverkan mellan olika myndigheter, kalla till och delta på SIP-möten och hantera in och utskrivningar i systemet Life Care. Du ansvarar för att följa upp patientens mående och situation. Dokumentation sker i journalsystemet Take Care.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är utbildad kurator med erfarenhet av arbete som socionom. Meriterande om du tidigare arbetat på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning med patienter med psykiska funktionsnedsättningar. Du behärskar svenska språket väl och har goda kunskaper i journalsystemet Take Care och Life Care. Du känner dig trygg i patientkontakt både vid fysiska möten samt i telefon eller video. 
Du har god samarbetsförmåga, är lyhördhet och flexibel. Du tar eget ansvar för att följa upp dina patienter. Du trivs med att arbeta självständigt och i dialog med övrig personal. Du vill bidra med din kunskap och erfarenhet för att ge patienterna bästa möjliga vård och behandling. Du är nyfiken och har förmågan att kunna möta människor i skiftande mående. Du är även van vid att arbeta inom målstyrd verksamhet och har ett gott bemötande till såväl patienter som till dina kollegor.


Vad kan vi erbjuda dig?
Tjänsten är tillsvidare och på heltid, mån-fre 40 h/ vecka.
Vi erbjuder en möjlighet att jobba på en trivsam arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. Vi tycker att vår hälsa är viktig och erbjuder därför även friskvårdsbidrag på 5 000 kronor. 

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hagsätra
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3414
Kontakt
  • Isabella Nilsson-Ehn, 070-1902862
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb