Psykiatri Södra Stockholm, Verksamhetsstöd och ledning

Vikariat på ett år med stor chans till förlängning!

Vår Emelie går på föräldraledighet och vi söker därför en HR-konsult som kan vikariera för henne. Du blir en del i vårt härliga HR-team som stöttar chefer inom en av Sveriges största psykiatriska kliniker.

Om verksamheten
Psykiatri Södra Stockholm är i en spännande utvecklingsfas, det händer mycket hos oss just nu och vi är också en av Sveriges största psykiatriska verksamheter med över 850 medarbetare. Vi har två sektioner; heldygnsvård med tolv vårdavdelningar, totalt 222 vårdplatser samt sektion öppenvård som har tio mottagningar.

Vår ambition är att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri vilket vi gör genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren.

Vem är du?
Som HR-konsult hos oss arbetar du som generalist där du driver, utvecklar, implementerar, följer upp och samordnar HR-arbetet på kliniken. Du har kontakt med många chefer i ditt arbete där du verkar som stöd i frågor som berör exempelvis rekrytering, rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, kompetensutveckling, facklig samverkan och personalstatistik. Det ingår också personaladministrativa uppgifter så som registrering av uppgifter i vårt personalsystem Heroma.

Arbetsuppgifterna är breda och du arbetar konsultativt för att utveckla och stötta våra chefer i både operativa- och strategiska frågor. Varje HR-konsult ansvarar för sina egna enheter inom både öppen- och heldygnsvården och är huvudsaklig kontaktperson gentemot dess chefer. Som HR-konsult har du ett rörligt arbete där du vid behov besöker våra chefer och medarbetare ute på enheterna runt om i södra Stockholm.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med tre andra HR-konsulter samt en HR-administratör. Vårt team kännetecknas av prestigelöshet, gott medarbetarskap och lösningsfokus. Vi är varandras stöttepelare och har ett nära samarbete och en fin teamkänsla. Teamet ingår också i ett större nätverk av HR-konsulter inom Vårdgren psykiatri samt inom Region Stockholm. Som stöd i det dagliga arbetet finns dessutom flera specialister inom SLSO att rådfråga.

Våra förväntningar på dig
Som HR-konsult hos oss är du genuint intresserad av människor, organisationer och de processer som uppstår när dessa möts. Du är analytisk, pedagogisk och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vi tror också att du kan hantera flera processer parallellt och att du är både initiativtagande och självgående i ditt arbete. Du har kunskaper inom arbetsrätt och rehabilitering och du har drivit dina egna ärenden inom respektive område. Vidare har du kunskaper inom avtalstolkning och vi ser gärna att du har arbetat med HR inom offentlig sektor.
Du har relevant utbildning inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig på universitets- eller högskolenivå. Du har minst ett års erfarenhet av liknade arbete, gärna med inriktning på arbetsrätt, facklig förhandling och rehabilitering. Du har goda kunskaper i Microsoft Office programmen (Excel är meriterande) och du har lätt för att lära dig nya IT-verktyg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?
En trivsam arbetsplats som präglas av samarbete, förtroende och som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Hos oss har vi en välkomnande stämning och HR-teamet präglas av en stark teamkänsla där vi delar med oss av vår kunskap. Till sommaren kommer vi att flytta in i nybyggda lokaler i Hammarby Sjöstad.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, möjlighet till distansarbete om arbetet så tillåter, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag på 5 000 kr/år.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten med CV och personligt brev. Vi önskar att tillsätta denna tjänst så snart som möjligt så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Vi ser fram emot att få träffa dig! Varmt välkommen med din ansökan!  

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3312
Kontakt
  • Andrea Leal Vinals, HR-konsult, andrea.leal-vinals@regionstockholm.se
  • Emilie Svensson, emilie.svensson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
  • Janne Virtanen, Saco, 08-12347529
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb