Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Högspecialiserad barnmedicin, Solna

Barn behöver stor omtanke. Vi på Astrid Lindgrens Barnendokrin mottagning i Solna söker dig som är specialistsjuksköterska och vill bli en del av vårt starka team. Kom till oss för att få specifik yrkeserfarenhet och bidra med din kunskap!

Du erbjuds

 • individuellt anpassad Introduktion
 • kompetensutvecklingsplan kopplat till sjukhusets kompetensstege för sjuksköterskor
 • god sammanhållning med fokus på utveckling, utbildning och förändringsarbete
 • 2024 är friskvårdsbidraget upp till 5000kr, alternativt friskvårdstimmar med 3500kr i friskvårdsbidrag samt tillgång till våra personalgym i Solna och Huddinge.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Barnendokrinmottagningen i Solna är en specialistmottagning som tar emot barn och ungdomar från 0–18 år med en bred variation av endokrin- och metabola diagnoser. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare samt olika hälsoprofessioner. Mottagningen har ett stort flöde av patienter och varje vecka utförs cirka 150 läkarmottagningar, 25 sjuksköterskemottagningar och 8–10 dagvårdsundersökningar. Mottagningens uppdrag omfattar 2500 endokrinpatienter och cirka 400 metabolpatienter. 

Som specialistsjuksköterska hos oss initierar du vårdutvecklingsarbete, med fokus på personcentrerad vård, och bidrar till en kontinuerlig förbättring av vården och ökad kvalitet. Dina idéer och initiativ bli en del i utvecklingen av det dagliga arbetet.

Du kommer ha ett huvudansvar för patienter med genetiska skelettsjukdomar och driva vårdutveckling med fokus på hela vårdprocessen utifrån patientens behov. Du ingår ett team på ett tiotal personer inom olika vårdprofessioner som har ansvar för högspecialiserad vård för hela landet. I ditt arbete ingår att främja och koordinera samarbetet i det interprofessionella teamet. 

Du förväntas också förvärva övergripande kunskaper inom hela barnendokrinologi samt delta i och bidra till vårdutveckling i flera områden. Med dina specialistkunskaper kommer du också vara delaktig och bidra i verksamhetens övriga  omvårdnads- och organisationsutveckling.

Övriga arbetsuppgifter på Barnendokrinmottagningen är sedvanlig arbetsuppgifter så som rådgivning i telefon samt Alltid Öppet. Bokning av patienter till mottagning och att förbereda barnet för mottagningsbesöket hos läkare samt blodprovstagningar, egen sjuksköterskemottagning då du träffar barn och ungdomar samt deras familjer som startar en behandling och ger undervisning i egenvården igår också, ingår också.

Vi söker dig som

 • aktivt söker ny kunskap och omsätter denna i praktiken för att driva utveckling av verksamheten framåt
 • förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra
 • lyhörd inför andras behov; känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt
 • kan planera, prioritera och agera på ett självständigt sätt men också vara kapabel till att ändra inriktning i takt med att målen omformuleras
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår sin roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Då vi är ett litet team lägger vi stor vikt på personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete på barnendokrin och metabol mottagning/dagvård

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation
- Utbildningsbevis från specialistutbildning

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3073
Kontakt
 • Karin Skillner Cosic, Omvårdnadschef), karin.skillner-cosic@regionstockholm
 • 0700038988
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Sara Claesson , Sara.Claesson@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb