Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, Psykiatri Nordväst

Beskrivning

Vi söker en biträdande enhetschef som vill vara med att leda, utveckla och driva enheten framåt tillsammans med enhetschef, kompetenta och engagerade medarbetare.

Avdelning 126 är en äldrepsykiatrisk avdelning lokaliserad på Danderyds sjukhus med 20 vårdplatser. Hos oss vårdas personer som är 65 år eller äldre och som nyinsjuknat med psykisk ohälsa och som tidigare haft kontakt med psykiatrin. Patienterna vi vårdar kan ha diagnoser som depression, ångest, psykotiska tillstånd, eftervård efter suicidförsök eller kombination av olika tillstånd. Vi vårdar också äldre med demens och BPSD samt inte sällan med en somatisk samsjuklighet.  Vårdtiderna varierar men medelvårdtiden på avdelningen är ca 3-4 veckor beroende på utredning, behandling och planering.

Vi värnar om patientens upplevelse av vården och vårdmiljön på avdelningen och har möte varje vecka, patientforum, tillsammans med en erfaren brukarinflytande samordnare (BISAM).

Arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef ingår i ditt uppdrag att tillsammans med enhetschef coacha, motivera, stödja och utveckla medarbetarna i deras dagliga arbete, så att de trivs och känner att de kan bedriva en patientsäker vård. 

I uppdraget ingår även personalplanering/bemanningssamordning, schemaläggning, hantering av fakturor, delaktighet i nyrekrytering med mera. Tjänsten kan komma att kombineras med kliniskt arbete. Du är med och bidrar till att avdelningen når sina mål och att resultat uppfylls, utvecklar och förnyar arbetssätt, samt agerar förebild genom ditt engagemang och positiva förhållningssätt.

Du kommer ersätta enhetschefen vid dennes frånvaro, vilket innebär att du kommer ha ett enhetschefsansvar vid dessa tillfällen.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller somatisk vård ses som meriterande.

Det är också meriterande om du tidigare arbetat i bemanningssystemet Heroma och journalsystemet Take Care.

Villkor

Anställningen avser föräldravikariat, dock längst till och med 2025-09-05.  Möjlighet till förlängning finns som sjuksköterska. Du anställs i din grundbefattning som sjuksköterska, med ett tidsbegränsat förordnande som biträdande enhetschef. 

Heltid, 40 h/vecka måndag-fredag

Vi erbjuder många fina förmåner, så som 5000 kr i friskvård. Läs om våra här: Förmåner (psykiatrinordvast.se).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2826
Kontakt
  • anette karlsson, 070-4848508
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb