Är du sjuksköterska, intresserad av akutpsykiatri och bekväm med att jobba på en verksamhet som håller på att ta form? Har du jobbat några år med barn- och ungdomspsykiatrin och är sugen på en ny utmaning? Då kan du vara den vi söker.  BUP Dagakut har funnits sedan drygt ett halvår. Nu utökas vårt uppdrag, och därför söker vi ännu en sjuksköterska.

BUP Dagakut ansvarar för det akuta och subakuta omhändertagandet av BUP:s patienter på dagtid. Vi kommer både att hantera patienter som har en pågående kontakt på någon av BUP:s öppenvårdsmottagningar, samt patienter som kommer på sitt första besök och där det behövs en snabb bedömning. Syftet är att vi skall avlasta den specialiserade barn- och ungdomspsykiatriska öppenvården och BUP:s akutmottagning, och därför är flexibilitet och tillgänglighet A och O.

På mottagningen arbetar idag 12 sjuksköterskor, en specialistläkare, en medicinsk sekreterare och en kurator. Vi erbjuder kvalificerad psykiatrisk rådgivning i vår rådgivningstelefon, samt akuta och subakuta psykiatriska bedömningar på mottagningen. Vi har även möjlighet att göra hembesök. Vi är alltid 2 behandlare med på varje nybesök och vid behov även på återbesöken. Två gånger om dagen rondas alla inkommande ärenden gemensamt i närvaro av specialistläkare och enhetschef.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu sjuksköterskor som är intresserade av att jobba med patienterna i akutskedet, med korta vårdkontakter, rådgivning, bedömning och krisstöd. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta både telefonrådgivning, mottagningsbesök och vid behov även hembesök. Du får triagera patienter, göra suicidriskbedömningar och även vårdnivåbedömningar.

Du kommer att jobba i team där det alltid finns möjlighet att diskutera dina bedömningar med dina kollegor, specialistläkare samt enhetschef. Du dokumenterar i journalsystemet Take Care och gör registreringar i Pastill.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska och ha några års erfarenhet av psykiatriskt arbete. Vi söker i första hand sjuksköterskor med tidigare erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin. Om du har specialistutbildning inom psykiatri eller hälso- och sjukvård för barn och unga är det meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara trygg, ha en god samarbetsförmåga, vara strukturerad, men samtidigt flexibel. Du gillar utmaningar och är nytänkande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Om oss

BUP Dagakut är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2389
Kontakt
  • Magdalena Barnekow, enhetschef, 08-12352597
Facklig företrädare
  • Ulrika Sundbye, Vårdförbundet , 08-12340490
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb