Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Sollentuna vuxna

Engagerad kurator till Habiliteringscenter Sollentuna vuxna - vikariat 

Vill du skapa förutsättningar för den enskilde att fungera på bästa sätt i sin vardag? 

Om oss:

Vi på HC Sollentuna vuxna gör skillnad! Som kurator hos oss får du ett självständigt, omväxlande och stimulerande arbete, tillsammans med trevliga kollegor. 

Habiliteringscenter Sollentuna vuxna är en specialistmottagning inom Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, exempelvis autismspektrumtillstånd, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till den enskilda och dess nätverk, kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra.  

Vårt upptagningsområde består av kommunerna Solna, Sollentuna, Järfälla, Sigtuna, Upplands Bro samt Upplands Väsby och vår mottagning ligger i nybyggda fina, luftiga lokaler i Färgskrapan nära Sollentuna centrum, med närhet till pendeltåg och bussar. 

Om tjänsten: 

Vi söker en vikarierande kurator till vår mottagning där arbetet till största del kommer att vara i autismteamet. 

Kuratorns arbetsuppgifter handlar om att bidra till att patienter utvecklar eller bibehåller god hälsa och livskvalitet utifrån funktionsnedsättningen. Habiliteringsinsatser bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och utgår från habiliteringsprogram. Du kommer enligt våra etablerade vårdprocesser att upprätta vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk.  

Som kurator erbjuder du stödjande samtal utifrån funktionsnedsättningen och dess konsekvenser. Du bistår och ger stöd för patienter och närstående att orientera sig i samhället samt ger råd och stöd i myndighetskontakter. Många av patienterna har komplexa behov där samverkan i det egna teamet, såväl som med andra vårdinstanser, kommunala verksamheter och myndigheter är nödvändig.  

Som kurator leder du grupper och föreläsningar tillsammans med kollegor i teamet. Underlag för grupper finns, men du har också möjligheter att tänka och skapa nytt.

Arbetet präglas av varierande arbetsuppgifter, frihet under ansvar, kollegialt stöd och god kompetensutveckling genom handledning och fortbildning. 

Kvalifikationer: 

Vi söker dig som har socionomexamen, gärna med erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Meriterande är legitimerad hälso- och sjukvådskurator eller annan vidareutbildning inom området samt tidigare yrkeserfarenhet som kurator. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas hos oss behöver du vara trygg i din yrkesroll, kunna anpassa ditt arbetssätt och ha god förmåga att se möjligheter. Du tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Du gillar att samarbeta och drivs av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkesprofessioner på enheten. 

Anställningsform: 

Heltid. Vikariat 10 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontakta gärna: 

Ann-Sofie Londér, Enhetschef, tfn: 08-123 359 04 

Fackliga företrädare:

Gunilla Wurtzel, SSR 08-12340487

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook.

Övrig information:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2385
Kontakt
  • Ann-Sofie Londér, 0812335000
Facklig företrädare
  • Janne Virtanen, Akavia, 08-12347529
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb