Södersjukhuset AB, Specialistvård

Ögonkliniken är en del av verksamhetsområde (VO) Specialistvård som består av 6 verksamheter med specialistinriktningar inom bland annat infektion, onkologi och urologi. På ögonkliniken arbetar cirka 33 medarbetare och verksamhet är huvudsakligen inriktad på medicinsk ögonsjukvård i öppenvård med jourverksamhet under dagtid. Vi tar emot ca 28 000 besök om året. Varmt välkommen till oss!

Arbetsbeskrivning

På ögonkliniken ligger tonvikten på de stora folksjukdomarna, du kommer därför träffa patienter med åldersförändringar i gula fläcken, glaukom och diabetesförändringar i näthinnan. Vi tar även emot konsultpatienter från vårdavdelningarna på Södersjukhuset och Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Intravitreal behandling är en betydande del av arbetet som läkare.

Idag är vi tio läkare varav två är ST-läkare.

Gruppen har olika kompetens bland annat inom diabetes, glaukom, åldersförändringar i makula och andra område inom ögonsjukdomar. Veckovis har vi gemensamt möte där vi diskuterar fram bästa tänkbara behandlingen/utredningen för komplicerade fall. Vi jobbar brett inom ögonsjukvården men det finns även möjlighet att rikta in sig inom ett mindre område.

I rollen som ögonläkare får du möjlighet att arbeta med professionella kollegor i högkompetenta team vilket innebär att vi lär av varandra och stödjer varandra i vår kompetensutveckling.

I tjänsten ingår även engagemang i klinikens internutbildning och undervisning av läkarkandidater och ST-läkare. Det finns goda möjligheter att kombinera klinisk tjänstgöring med egen forskning.

Anställningsformen är en tillsvidareanställning, antingen hel- eller deltid. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ögonspecialist som trivs att arbeta i ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Som person har du en god samarbetsförmåga med kollegor i läkargruppen såväl som kollegor från andra personalkategorier. Vidare är du flexibel och engagerad i ditt arbete.

Krav

 • Legitimerad läkare med specialistbevis inom oftalmologi/ögonsjukdomar
 • Flytande svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning.

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst

Vi ber dig bifoga följande bestyrkta handlingar i din ansökan:

 • Meritförteckning för läkare (blankett hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
 • Examensbevis
 • Legitimationsbevis för läkare från Socialstyrelsen 
 • Bevis på specialistkompetens från socialstyrelsen 
 • Eventuellt publikationsförteckning

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2382
Kontakt
 • Ainars Reinis, 08-12363763
Facklig företrädare
 • Johnny Swahn, läkarförbundet, 08-12361000vxl
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb