Maria Ungdom

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Maria Ungdom hjälper barn och unga vuxna som har problem med alkohol, droger och spel, ofta i samsjuklighet med annat dåligt psykiskt mående. Vår verksamhet är länsövergripande och innefattar både akut- och heldygnsvård, öppenvård samt en eStödsenhet. Vi är en del av Beroendecentrum Stockholm. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats: Maria Ungdom.

Vi söker dig som vill ta nästa steg i utvecklingen av beroendevården för unga!

I tjänsten som specialistläkare/överläkare vid Maria Ungdoms akut- och heldygnsvård (vid St Görans sjukhusområde) finns möjlighet till dubbelspecialisering beroendemedicin och att arbeta med verksamhetsutveckling inom beroendevården för unga.

Arbetet sker tillsammans med sjuksköterskor och skötare för att ge ungdomarna och deras familjer ett gott akut bemötande och vård av hög kvalitet. Verksamheten har utöver en akutmottagning, sex vårdplatser för akuta och planerade inläggningar samt tillnyktringsplatser. Du kommer ansvara för och utveckla verksamheten tillsammans med enhetschef och det finns stora möjligheter till utvecklingsarbete, regelbunden fortbildning erbjuds inom kliniken.

Arbetsuppgifter
Arbetet som specialistläkare/överläkare inom akut- och heldygnsvården består av klinisk tjänstgöring, utveckling, och ansvar för verksamheten. Utvärdering och uppföljning av vård och behandling samt av LPT-vården. I rollen ingår också att genomföra internutbildningar och handleda läkare under utbildning-

Den kliniska tjänstgöringen består till stor del av självständigt arbete med bedömningar, fördjupande utredningar och psykiatriskt behandlingsarbete tillsammans med övriga professioner. Det finns möjlighet till jourtjänstgöring. Det finns möjlighet att kombinera uppdraget med öppenvårdsarbete inom verksamheten.

Vad vi erbjuder
Hos oss väntar ett lärorikt och varierande arbete där du ingår i ett engagerat team med hög kompetens. Tillsammans kan vi i ett tidigt skede hjälpa ungdomar och unga vuxna till förändring som ger ökad livskvalitet både för dem och för deras närstående.

Som läkare inom Maria Ungdom får du stort inflytande över förbättringsarbete och utveckling av verksamheten. Utöver din specialistutbildning erbjuds kontinuerlig fortutbildning inom ditt område och du får flera förmåner som exempelvis flexibel arbetstid, subventionerad sjukvård i öppenvård samt friskvård.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri eller vuxenpsykiatri. Meriterande är erfarenhet av beroendevård. LUS- sakkunnigprövning tillämpas vid anställning.

Alkohol- och drogtest samt registerkontroll sker i samband med nyanställning.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid att våra ungdomar och deras familjer får ett gott bemötande när de kommer till våra mottagningar. Vi ser därför att du är trygg i din yrkesroll, är lyhörd och pedagogisk samt tycker om att arbeta i team kring patienten för att ge bästa möjliga vård. Du har god förmåga att inspirera och motivera andra samt är utvecklingsorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

LUS-information 
Du ansöker via rekryteringssystemet, där fyller du i dina kontaktuppgifter och laddar upp CV och personligt brev. Eftersom vi är en klinik som upplåtits för grundläggande utbildning av läkare ingår sakkunnigprövning som en del av rekryteringsprocessen, vi behöver därför följande vidimerade handlingar per post: 

  • Meritförteckning för läkare - originalet måste vara undertecknat och vidimerat (mall finns på Beroendecentrum.se)
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Eventuella övriga intyg och utbildningsbevis 

Handlingarna skickas till följande adress: 
Beroendecentrum Stockholm 
Timea Szabo, HR 
Friskvårdsvägen 4 
112 35 Stockholm 

Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan ska kunna beaktas vid sakkunnigprövningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2340
Kontakt
  • Helena von Schewen, 08-12347492
Facklig företrädare
  • Fredrik Gröndal-Sköld, fredrik.grondal-skold@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb