Norra Stockholms psykiatri, Avd. 53


Är du intresserad av att testa att arbeta i psykiatrin och jobba med specialiserad och omväxlande vård? Vill du stötta patienten från sjukdomsutbrott till en stabil tillvaro? Trivs du med att arbeta i team och vara den som håller i planeringen av dina patienters vård? Då kommer du tycka om att bli en del av oss på avdelning 53.

Beskrivning

Avdelning 53 är en psykiatrisk avdelning vid Norra Stockholms psykiatri på S:t Görans sjukhusområde med 35 fast anställda, fördelade i två vårdlag. Avdelningen har 16 vårdplatser och är inriktad på bipolär sjukdom. Här vårdas patienter enligt både HSL och LPT. Den genomsnittliga vårdtiden är omkring 20 dagar.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på avdelning 53 arbetar man aktivt utifrån omvårdnadsprocessen för att stötta patienterna genom hela sjukdomsskovet. I början av patientens vårdtid läggs ofta mycket fokus på att bygga upp en vårdande relation för att kunna arbeta vidare med aktuella problem, risker och resurser. Mot slutet av vårdtiden brukar man tillsammans med patienten och anhöriga gå igenom sjukdomsförloppet och planera för framtiden. Som stöd i planeringen och utförandet av omvårdnaden har sjuksköterskan vårdlaget, i vilket man också har en arbetsledande roll.

På avdelningen arbetar vi sedan ett par år framgångsrikt med Safewards, som i grunden är ett våldspreventivt program för psykiatriska avdelningar. I detta arbetar man med att på olika sätt förebygga och hantera konflikter genom att stärka relationerna mellan personal och patienter.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet inom psykiatrisk vård är förstås meriterande, men inget krav. Vi värdesätter också erfarenhet från somatisk vård. Det är viktigt att du trivs med teamarbete och har en god förmåga att samarbeta, samtidigt som du är självständig och kan fatta beslut som du tydligt förmedlar. I mötet med patienten är det av vikt att ha en känslig balans mellan humor och allvar. Hos oss får du stöd med att utveckla din arbetsledande roll. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

- Semestervikariat heltid dag, kväll och helg

- Tillträde och introduktion i juni

- Flextid 

- Fri sjukvård i öppenvård

- Friskvårdstimme

- Generöst friskvårdsbidrag (5000 kr/år)

- Möjlighet till förlängning/tillsvidareanställning

Övrig information

Vid frågor, kontakta:

Enhetschef Anton Rubensson

tel: 08-123 492 32

anton.rubensson@regionstockholm.se 

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2324
Kontakt
  • Anton Rubensson, 08-12349153
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb