Karolinska Universitetssjukhuset, Chefsrekrytering

Vill du ta dig an uppdraget att leda avancerad och högspecialiserad akut internmedicin på ett av Europas främsta universitetssjukhus? Vill du vara motorn i utvecklingen på en plats i ständig förändring? Karolinska Universitetssjukhuset söker nu en dynamisk och driven sektionschef med första linjens chefsansvar till akut intermedicin i Solna. Ansök redan idag och var med och bidra till Karolinska Universitetssjukhusets fortsatta framgång!

I rollen som sektionschef kommer du vara med och utveckla den akuta vården på framför allt AVA och IMA i Solna. Enheterna har ett 24-7 uppdrag och vårdar årligen cirka 2 000 patienter. Patienterna har alla ett behov av sjukhusets högspecialiserade vårduppdrag.

Om tjänsten

Som sektionschef för akut internmedicin i Solna kommer du att ha en nyckelroll i att leda och utveckla ett team av specialister, ST-läkare och underläkare. Dina ansvarsområden som första linjens chef inkluderar rekrytering, lönesättning mottagande och schemaläggning avseende placering och tjänstgöring för att säkerställa högkvalitativ vård och effektiv resursanvändning. Du kommer också att vara involverad i strategisk kompetensförsörjning och samarbeta nära med dina chefskollegor för att optimera patientflödet.

Akut internmedicin i Solna står inför spännande utmaningar och möjligheter, inklusive att utöka intermediärvården från 6 till 12 platser. Som sektionschef kommer du att ha en nyckelroll i denna utveckling.

I syfte att säkerställa en enhetlig och effektiv ledning av akutmottagningen innefattar ditt uppdrag som sektionschef även samledarskap med sektionschefen för akutsjukvård i Solna. Du kommer även ha en nära samverkan med omvårdnadscheferna för att säkerställa en sammanhållen och effektiv vård samt skapa en trygg och säker arbetsmiljö för både patienter och personal.

Arbetsledning av studierektorer avseende ST-läkarna är en annan viktig del i ditt uppdrag. Detta innebär att ge vägledning och stöd till ST-läkare under deras utbildning, samt säkerställa att de får den handledning och utbildning de behöver för att utvecklas professionellt.

Sektionschefen för akut intermedicin Solna rapporterar till verksamhetschefen för ME Akut och ingår i dess ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker en erfaren och engagerad ledare med minst tre års dokumenterad erfarenhet från chefs- och ledarroll samt en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård. Du har genomgått ledarskapsutbildning eller har relevant erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du är disputerad med en tydligt dokumenterad forskarbakgrund samt besitter bakjours-kompetens inom internmedicin. Andra meriterande kvaliteter är erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete, samt tidigare erfarenhet av att leda i komplexa organisationer. Din förmåga att hantera och navigera genom utmanande situationer och komplexa frågor kommer att vara av stor betydelse för rollen. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Vi söker en dynamisk individ som utmärker sig inom problemlösning och har förmågan att analysera situationer för att identifiera ologiska eller inkonsekventa lösningar. Din förmåga att se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier är av stor betydelse, och du har en stark förmåga att snabbt ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Resultatorientering är en av dina främsta egenskaper och du är van vid att sätta höga mål och arbeta hårt för att uppnå dem. Din förmåga att anpassa dig till föränderliga omständigheter och behålla en positiv inställning även i tuffa situationer är avgörande.

I rollen som sektionschef för akut internmedicin är samarbete en central del av din vardag. Du främjar och utvecklar andras idéer genom att samverka och dela med dig av din expertis. Din förmåga att kommunicera tydligt och effektivt är av stor betydelse och du lyssnar aktivt samt håller andra informerade under arbetets gång. Vid behov ger du konstruktiv feedback. Dessutom är du skicklig på att hantera frågor och problem direkt och öppet för att främja öppenhet och effektivitet i kommunikationen.

Om verksamheten

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15 500 medarbetare, 1 180 vårdplatser och en omsättning på 21 miljarder SEK. Sjukhuset tar emot 1,35 miljoner patientbesök per år.

I Stockholmsregionen har sjukhuset ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Som universitetssjukhus är sjukhusets huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av verksamheten.

Karolinska Universitetssjukhusets vision är ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”. Visionen innebär att de ska leda hälso- och sjukvårdens utveckling. Det inkluderar svåra sjukdomar där ingen fullgod behandling ännu finns, men också vård av sjukdomar där behandling förvisso finns, men där de ska vara bäst på att bota och lindra så många som möjligt i rätt tid och med rätt kvalitet.

Sjukhusets värderingar är Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn, vilka grundar sig i ansvarstagande för varandra och patienter. Bemötande sker med omtanke och respekt och arbete sker tillsammans över gränser för bästa möjliga vård.

Inom sektionen akut internmedicin bedrivs forskning med inriktning mot det akuta omhändertagandet och patientnära diagnostik. Sektionen ansvarar för utbildning av läkarstudenter, kollegor från angränsande specialiteter och omvårdnadspersonal. Verksamheten inom ME Akut är förlagd på två siter, Solna och Huddinge. Här bedrivs vård av akut sjuka patienter i ett högt flöde och i tätt samarbete över siterna. Varje patient och medarbetare är viktig.

Inom verksamhetsområdet arbetar ca 150 läkare. Verksamhetsområdet utbildar ST-läkare inom internmedicin och akutsjukvård. Totalt har verksamheten ca 60 ST-läkare anställda inom de båda specialiteterna.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2199
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
  • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
  • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
  • SACO, saco.karolinska@regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb