Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Tycker du som vi att det är viktigt att skapa och behålla kontrollen över de skattemedel som läggs på lokaltrafiken i Stockholm och har du erfarenhet av avtalsförvaltning inom IT? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

Krav kopplade till IT blir alltmer omfattande och kräver en mer sammanhållen uppföljning, samt djupare förståelse för informationsteknik, tekniklösningar och IT-säkerhet. Nu söker vi dig som vill bli vår nya affärsförvaltare IT. Det är en ny funktion inom IT vilket ger dig möjlighet att från början driva och vara delaktig i uppbyggnad och etablering av nytt arbetssätt för rollen inom IT

Du kommer arbeta i sektionen Externa Tjänster som ansvarar för Trafikförvaltningens alla digitala tjänster mot resenärer, trafikutövare och samarbetspartners. Det är här som Trafikförvaltningen ytterst skapar och behåller kontrollen över de stora skattemedel som man har ansvar för, via exempelvis uppdrags- och trafikavtalen. Avtalsförvaltningen är en viktig del i Trafikförvaltningens kärnuppdrag. Ditt ansvar blir att i första hand arbeta med våra trafikutövare och följa upp avtal och bilagor för IT.

Om tjänsten

Affärsförvaltare IT spelar en avgörande roll i att skapa och vårda positiva affärsrelationer med trafikutövarna, andra affärsförvaltare inom infrastrukturen och övriga viktiga intressenter inom området. Uppföljningen av avtalen leds och styrs av en affärsområdeschef för varje större trafikavtal där du som affärsförvaltare är en viktig del. Vi strävar alltid efter att uppfylla våra åtaganden enligt trafikavtalet och ser till att hantera dessa relationer på ett förtroendefullt och samarbetsvilligt sätt.

I rollen som affärsförvaltare ingår det att kontinuerligt utveckla och förbättra våra befintliga affärsrelationer, vilket innebär att följa upp och hantera avtal enligt etablerade strukturer samt agera med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du samarbetar med trafikutövarens IT-avdelning, andra affärsförvaltare och specialister inom Trafikförvaltningen, vilket inkluderar produktägare och IT-specialister inom olika områden, för att följa upp och kommunicera kring affärsområdets mål och resultat. Dessutom ansvarar du för att rapportera en helhetsbild av IT i trafikavtalen till affärsområdesansvariga.

I rollen ingår också att:

 • Ansvara för administrativt arbete inklusive dokumenthantering, nyckeltalsregistrering i olika system och delvis mötesprotokollföring.
 • Samverka med IT-avdelningen i kravställningar vid upphandlingsdokumentation, implementering och avslut av avtal. Det kan innebära aktivt deltagande eller ledning av nödvändiga resurser och kompetenser för upphandling, införande eller avslut av trafikavtal.
 • Agera sakkunnig i IT-frågor, både internt och i samarbete med externa intressenter, andra förvaltningsområden och myndigheter.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som är van att jobba med systematiskt förbättringsarbete och kvalitetsarbete samt aktuell erfarenhet av förvaltning och avtalsuppföljning. För att lyckas i rollen har du ett par års erfarenhet av att i närtid ha arbetat i ledande position, både med indirekt och direkt ledarskap.

Vidare har du:

 • Högskoleutbildning inom relevant område eller relevant aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av arbete i komplex organisation som tillämpar ITIL eller andra ramverk för IT-styrning

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Offentlig förvaltning/myndighet och förståelse för beställarorganisation
 • Kunskap om systemmiljöer med transaktionstunga dataintegrationer
 • Kunskap inom juridik och/eller ekonomi

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du duktig på att bygga hållbara och långsiktiga relationer. Du både trivs och har lätt att både prata och skriva så att andra förstår. Du är beredd att ta på dig rollen som en förändringsdrivare där du är redo att leda och anpassa dig till förändringar när det behövs. Vi tror också att du är en driven och engagerad person som gillar att sätta tydliga mål för att nå resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2024-04-24. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2078
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb