Medicinsk Enhet Neonatologi

För dig som är specialist inom neonatologi finns här möjlighet att vara del av ett multiprofessionell team i en miljö som präglas av stark och stimulerande utveckling inom medicinsk vård och omvårdnad. Välkommen att göra skillnad hos oss!

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du att vara del av ett multiprofessionellt i team som arbetar med med familjen i centrum. För dig med intresse av forskning finns goda möjligheter till egen forskning. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Neonatalverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset är norra Europas största regionscentrum. Vi bedriver högspecialiserad neonatal intensivvård och neonatalvård. Vi ansvarar för regionens prematuritetsvård för barn födda före 28 graviditetsveckor, respiratorvård för nyfödda och kylbehandling. Vi är en nationell resurs inom neonatal kirurgi, barnkardiologi, barnnefrologi, barnhepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi och neurokirurgi. 

Medicinsk Enhet Neonatologi utgörs av tre sektioner belägna i Danderyd, Solna och Huddinge. Vi har ett nära samarbete med barnintensivvårdsavdelningen (BIVA), ECMO-centrum samt rikssjukvården för fostermedicin. Vår akuta neonatala transportservice (ANTS) har dygnet-runt-beredskap för neonatala intensivvårdstransporter samt övriga neonatala transporter inom och utom landet.

En stor del av vården är basal neonatologi. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad, utvecklingsstödjande vård och Karolinska NIDCAP Training and Research Center finns hos oss. Vi har moderna neonatalavdelningar med möjlighet till samvård av mammor och barn. Vi har en stark och stimulerande utveckling inom medicinsk vård och omvårdnad samt klinisk och preklinisk forskning.

Nu söker vi sex specialistläkare till vår verksamhet.

Som specialistläkare hos oss kommer du arbeta tvärprofessionellt i team med multidisciplinärt omhändertagande av våra patienter där barnens familjer involveras i vården.  Ditt arbete kommer bestå av avdelningsarbete, arbete på mottagning och BB samt mycket jourverksamhet. Undervisning och handledning av studenter samt läkare och sjuksköterskor under utbildning är ett viktigt inslag i arbetet. Forskning och utveckling är också integrerade delar av arbetet. Du förväntas kunna arbeta på samtliga av våra tre sektioner i Danderyd, Solna och Huddinge med en till två huvudsakliga arbetsplatser. 

Vi söker dig som

 • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar och kommunicerar.
 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i pediatrik samt neonatologi

Meriterande:

 • Erfarenhet av forskning
 • God akademisk kompetens, gärna disputerad
 • Erfarenhet inom verksamhetsområdet
 • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd, Huddinge och Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1628
Kontakt
 • Agnes Linnér, 070-6381207
Facklig företrädare
 • Leif Evaggelidis, Läkarföreningen, 08-12378316
 • Josef Brandström, Läkarföreningen, 070-9371873
Publicerat 2024-03-12
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb