S:t Eriks Ögonsjukhus AB

Vill du vara med och utveckla framtidens ögonsjukvård? Har du ett intresse för organisation och ledarskap? Nu kan vi erbjuda ett intressant ledaruppdrag som läkarchef som du kan kombinera med klinisk tjänstgöring.

 

Om oss
S:t Eriks Ögonsjukhus är det enda sjukhuset i Sverige inriktat på ett enda organ, ögat. Vi erbjuder akut och specialiserad ögonsjukvård, forskning och utbildning. Vi bedriver högspecialiserad ögonsjukvård för patienter från både regionen och hela landet.

Nu söker vi läkarchefer till fyra nyinrättade tjänster; två till verksamhetsområde medicin och två till verksamhetsområde kirurgi.

 

Om tjänsten
Rollen som läkarchef är ny i vår organisation.  I rollen ingår

  • Personalansvar för ca 20 läkare. Du leder och fördelar arbetet i din personalgrupp.
  • Arbetsmiljöansvar.
  • Medicinskt ledningsansvar för ett antal sektioner.
  • Ca 50 procents klinisk tjänstgöring

Tillsammans med dina kollegor kommer du att driva verksamhet, vårdprocesser, kvalitet och produktion framåt för att ständigt utveckla och förbättra omhändertagandet av patienter.  I nära samarbete med övriga chefer är du delaktig i verksamhetsområdets alla delar där du skapar goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har specialistkompetens inom ögonsjukdomar med flerårig erfarenhet av arbete inom regional ögonsjukvård. Du har vana vid administrativt arbete och god digital kompetens. Vi arbetar bland annat i Orbit, Heroma och Medinet. Tidigare ledarerfarenhet och forskning är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Som person är du tydlig, kommunikativ och lösningsorienterad. Du har lätt för att samverka med andra och skapa goda relationer. Du motiverar och entusiasmerar dina medarbetare och skapar på så sätt förutsättningar för en god arbetsmiljö. Du tillvaratar dina medarbetares kompetens och bjuder in till dialog och delaktighet. Du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder alla våra chefer ett chef- och ledarskapsprogram för att skapa samsyn och trygghet i ledarskapet. Du kan också få stöd av en mentor för att ytterligare utveckla ditt ledarskap.

Här ser du våra övriga förmåner Dina förmåner - S:t Eriks Ögonsjukhus (sankterik.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1231
Kontakt
  • Sten Kjellström, sten.kjellstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb