Vill du vara med och förbättra och bidra till utvecklingen av kollektivtrafiken i Stockholm? Nu finns jobbet för dig!

Om tjänsten

Vi på avdelningen för investeringsprojekt inom trafikförvaltningen bygger ut och uppgraderar infrastrukturen för Stockholms kollektivtrafik så att en miljon människor kan resa med SL-trafiken varje dag.  Vi driver ca 200 olika projekt, i ett stort antal teknikområden i alla olika trafikslag. Varje år omsätter våra projekt fem till sex miljarder kronor. Det här jobbet är för dig som lockas av den fantastiska utmaningen och komplexiteten i stora infrastrukturprojekt.

I rollen som projektchef har du fullt personalansvar för medarbetarna i den egna gruppen. Du ansvarar för projektens organisation och bemanning samt för projektens och programmens leveranser. I rollen ingår även ekonomiskt planerings-, budget- och resultatansvar. Du leder arbetet och säkrar att mål och resultat uppnås och är sektionschefens förlängda arm.

Spårväg Syd ingår Sverigeförhandlingen som ett av tre kollektivtrafikobjekt i Stockholm. Projektet omfattar förutom ett helt nytt spårvägssystem i södra Stockholm även en ny depå och anskaffning av nya spårvagnsfordon.

Objekten i Sverigeförhandlingen är för närvarande inne i ett tidigt skede och för Spårväg Syd pågår bl.a. lokaliseringsutredning och tät dialog med exempelvis berörda kommuner och Trafikverket. Som gruppchef leder du ditt team genom arbetet med att i samverkan med ett stort antal externa aktörer och intressenter, forma och planera för kommande genomförande.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som är en relationsskapande ledare som involverar, engagerar och utvecklar andra. Du är trygg, autentisk och närvarande. Förmågan att bygga framgångsrika team och motiveras av andras framgång och utveckling är för dig en självklarhet. Du är affärsmässig och har god förståelse för projekt som arbetsform. Du är lyhörd och har en förmåga att balansera olika intressenters krav och att arbeta med ständiga förbättringar för ökad kvalitet och för att få medarbetare som trivs och utvecklas. 

Vidare har du:

  • minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet från leverantörs-eller beställarorganisation inom samhällsbyggnad eller industri med ansvar att leda större projekt eller verksamheter antingen i projektledarroll, central leveransroll eller chefsroll.

 Det är meriterande om du även har:

  • högskole- eller universitetsutbildning.
  • erfarenhet av att driva förhandlingar samt av offentlig upphandling.
  • erfarenhet av projektmetodiken XLPM (tidigare PROPS) eller motsvarande metodik.
  • erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Josefin Wäneland, tfn 070-786 16 91.  För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk tfn 08-123 33 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2023-10-25. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7323
Kontakt
  • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
  • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb