Psykiatri Södra Stockholm, Verksamhetsstöd och ledning

Nu söker vi en erfaren HR-konsult tills vidare som vill bidra till verksamhetens utveckling och kan bli en del i vårt HR-team för en av Sveriges största psykiatrisk kliniker.

Om verksamheten
Psykiatri Södra Stockholm är i en spännande utvecklingsfas, det händer mycket hos oss just nu och vi är också en av Sveriges största psykiatriska verksamheter med över 900 medarbetare. Vi har två sektioner; heldygnsvård med tolv vårdavdelningar, totalt 222 vårdplatser samt sektion öppenvård som har tio mottagningar.

Vår ambition är att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri vilket vi gör genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren.

Vem är du?
Som HR-konsult hos oss arbetar du som generalist där du driver, utvecklar, implementerar, följer upp och samordnar HR-arbetet på kliniken. Du har kontakt med många chefer i ditt arbete där du verkar som stöd i frågor som berör exempelvis rekrytering, rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, kompetensutveckling, facklig samverkan och personalstatistik. Det ingår också personaladministrativa uppgifter så som registrering av uppgifter i vårt lönesystem Heroma.

Arbetsuppgifterna är breda och du arbetar konsultativt för att utveckla och stötta våra chefer i både operativa- och strategiska frågor. Varje HR-konsult ansvarar för sina egna enheter inom både öppen- och heldygnsvården och är huvudsaklig kontaktperson gentemot dess chefer. Som HR-konsult har du ett rörligt arbete där du vid behov besöker våra chefer och medarbetare ute på enheterna runt om i södra Stockholm.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med tre andra HR-konsulter samt en HR-administratör. Vårt team kännetecknas av prestigelöshet, gott medarbetarskap och lösningsfokus. Vi är varandras stöttepelare och har ett nära samarbete och en teamkänsla. Du har möjlighet att fokusera på dem frågor som ligger dig närmst om hjärtat och det finns stort utrymme för påverkan av vårt framtida HR-arbete. Teamet ingår också i ett större nätverk av HR-konsulter inom närsjukhusområde psykiatri samt inom Region Stockholm. Som stöd i det dagliga arbetet finns dessutom flera specialister inom SLSO att rådfråga.

Du har din arbetsplats på klinikens Verksamhetsstöd med kontor på Rosenlunds sjukhusområde mitt i hjärtat av Södermalm. 

Våra förväntningar på dig
Som HR-konsult hos oss är du genuint intresserad av människor, organisationer och de processer som uppstår när dessa möts. Du är pedagogisk och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vi tror också att du kan hantera flera processer parallellt och att du är både initiativtagande och självgående i ditt arbete. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och rehabilitering och vi ser gärna att du har en analytisk förmåga.

Du har relevant utbildning inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig på universitets- eller högskolenivå. Du har minst fem års erfarenhet av liknade arbete, gärna med inriktning på arbetsrätt, facklig förhandling och personalekonomi. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office programmen (Excel är meriterande) och du har lätt för att anamma nya IT-verktyg. Du har kunskaper inom vårt kollektivavtalsområde Allmänna Bestämmelser och har arbetat inom region, kommun och/eller kommunalförbund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?
En trivsam arbetsplats som präglas av samarbete, förtroende och som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Hos oss har vi en välkomnande stämning och HR-teamet präglas av en stark teamkänsla där vi delar med oss av vår kunskap. Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, möjlighet till distansarbete om arbetet så tillåter, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag på 5 000 kr.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten med CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. Kliniken tillämpar SLSO:s riktlinjer för registerkontroll mot belastnings- och misstankeregistret.  

Vi ser fram emot att få träffa dig! Varmt välkommen med din ansökan!  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7295
Kontakt
  • Emelie Fransson, Enhetschef Verksamhetsstöd/HR, emelie.fransson@regionstockholm.se
  • Andrea Leal Vinals, HR-konsult, andrea.leal-vinals@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
  • Janne Virtanen, Saco, 08-12347529
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-19

Tillbaka till lediga jobb