Kardiologen på Södersjukhuset är med sina 400 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter. Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt upplägg med ett uppdrag som innefattar allt från medicinsk intensivvård till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Arbetsbeskrivning 

Du kommer arbeta kliniskt som sjuksköterska på avdelning 51 som är en slutenvårdsavdelning med 24 vårdplatser inriktad mot vård av patienter med akuta koronara syndrom. Hos oss förekommer även andra typer av patientgrupper inom kardiologi och de vanligaste samsjukligheterna. Vår strävan är att arbeta efter en prioriteringsrond i tvärprofessionella team runt patienten. På avdelningen finns även enhetsledare, omvårdnadsledare, koordinator samt vårdsamordnare som stöd och bollplank i det vardagliga arbetet. Vi arbetar dagligen i nära samverkan med både PCI-lab, hjärtintensiven och akutmottagningen. På avdelningen finns flera möjligheter att rotera mot verksamhetsområdets olika enheter som mottagning, koronarintervention med flera.

Nu gör vi en omfattande satsning på avdelningen med syfte att förbättra arbetsmiljön, patientflödet samt erbjuda ännu högre kvalitativ omvårdnad till våra patienter. Vi kommer att öka bemanningen av omvårdnadspersonalen med ett team vars uppgift blir att ansvara för in- och utskrivningsprocessen av patienterna. Vi arbetar löpande med förbättringar av våra vårdprocesser och med tiden finns möjlighet till engagemang i förändringsarbete parallellt med det kliniska arbetet. Vi är en enhet som ser vinsterna med att ta emot studenter som du är med och handleder, med stöd av vår AKA. För dig som vill erbjuds avsatt tid för att gå handledarutbildning.

Kvalifikationer 

Du är en person som:

 • är nytänkande och driven
 • har god samarbetsförmåga
 • får patienten att känna sig väl omhändertagen och trygg genom ditt bemötande
 • är flexibel i ditt förhållningssätt då verksamheten är i ständig förändring
 • är engagerad och ansvarstagande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav 

 • Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av hjärt- eller akutsjukvård.
 • Du har god kommunikativ förmåga och datavana.

Erbjudande 

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är

 • Individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.
 • Ett gediget utbildningsprogram inom hjärtsjukvård med upp emot 10 årliga utbildningsdagar. Möjlighet finns även till specialistutbildning inom kardiologi eller intensivvård med bibehållen lön. 
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38:15 tim/vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7286
Kontakt
 • Sonja Krig, Vårdenhetschef avdelning 51, 08-12363223
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310
Publicerat 2023-11-28
Sista ansökningsdag 2023-12-17

Tillbaka till lediga jobb