Varje dag skapar Trafikförvaltningen förutsättningar för en fungerande kollektivtrafik för 1 miljon resenärer! Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av elsystem? Ta då chansen att bli vår nya kollega som Underhållsingenjör/Tillgångsförvaltare högspänning!

Om tjänsten

Med över 30 mil högspänningskabel försörjer vi kollektivtrafiken i Stockholm med elkraft. Vi har ett eget 33 kV högspänningsnät och drygt 150 likriktar- och nätstationer. Som Underhållsingenjör/Tillgångsförvaltare får du ett helhetsansvar för anläggningstillgångarna i ditt område där du kontinuerligt arbetar med förvaltningsplanen för att genomföra åtgärder för både förebyggande underhåll och ersättningsinvesteringar. Du följer upp våra entreprenörer som ansvarar för löpande drift- och underhållsåtgärder ute i anläggningen.

Vi kan lova dig ett varierande och utvecklande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Din vardag varvas med alltifrån att initiera nya ersättningsinvesteringar där du tar fram beslutsunderlag, till att du är ute på platsbesök i anläggningen. En viktig del i ditt arbete är samverkan med andra aktörer såväl intern som externt. Hos oss får du en unik möjlighet att göra skillnad för våra resenärer genom att dina åtgärder och projekt leder till ökad tillförlitlighet med färre trafikstörningar som följd. Vi är inne i en händelserik och spännande period där både vår anläggning växer samt att vi har stort behov av att genomföra renovering av befintliga stationer och ledningsnät.

 

Du får bland annat jobba med:

 • Upprätta budget för drift- och underhåll samt föreslå ersättningsinvesteringar för tilldelat ansvarsområde
 • Ta fram förvaltningsplan för ansvarsområdet
 • Följa anläggningens felutfall och verka för att rätt åtgärder vidtas för ökad säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet
 • Utveckla och följa upp nyckeltal inom ansvarsområdet
 • Ta emot ny eller ombyggd infrastruktur som överlämnas till förvaltning
 • Aktivt delta i olika forum såsom projektgrupper och mottagarforum
 • Förvalta och följa upp entreprenadkontrakt
 • Ansvara för att dokumentation av anläggningen upprätthålls i anvisade system

 

Du ingår i ett team med ungefär tretton engagerade och mycket kunniga kollegor som ansvarar för kravställning, drift, underhåll och förvaltning av kraftförsörjningen till kollektivtrafiken i Stockholms län. Vi är ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans och gärna delar med oss av vår kunskap.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Underhållsingenjör/Tillgångsförvaltare är du initiativtagande och kan se vad som behöver göras inom ditt förvaltningsområde samt identifiera olika typer av förbättringsmöjligheter. Du är en problemlösare som är duktig på att identifiera eventuella brister och föreslå åtgärder.
Du har också en mycket god förmåga att samarbeta både inom den egna gruppen men även med externa entreprenörer och andra intressenter. Vi ser vidare att du har en god analytisk förmåga där du på ett enkelt sätt kan presentera dina resultat och slutsatser. Du trivs i en beställarroll och motiveras av att följa upp avtal och ekonomi, likväl som att hantera tekniskt utmanande frågor och problem.

 

Vidare har du:

 

 • Teknisk universitets- eller högskoleutbildning (minst 180hp) inom elkraft/elektro eller annan utbildningsbakgrund som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet kan bedömas likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av arbete med högspänningsanläggningar i roll som underhållsingenjör, förvaltare, ”asset manager”, teknikspecialist, konstruktör, stationsingenjör, elkraftsingenjör eller motsvarande
 • Erfarenhet av att ha arbetat med drift- och underhållsavtal, entreprenadavtal eller motsvarande, antingen i beställarroll eller som leverantör/entreprenör
 • Erfarenhet av att ha upprättat egen budget och prognosjustering

 

Det är meriterande om du även har projektledarutbildning, utbildning inom ESA samt kunskap om tillgångsförvaltning enligt ISO 55000.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Widén, tfn 070-786 35 83. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 070-786 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 31 januari. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Nyckelord: högspänning, elsystem, kollektivtrafiken

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7221
Kontakt
 • Patrik Widén, tfn0707863583
 • Jannica Chinos, tfn0707863674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, tfn08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn08-12313942
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2024-01-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb