Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, med komplexa lösningar och mycket IT-infrastruktur ute i trafikmiljön, såväl ombord på tåg och bussar, som på stationer och längs banorna.

Nu söker vår grupp Digitala kanaler en Scrum Master med teamledande ansvar.

Om tjänsten

Rollen som scrum master hos digitala kanaler innehåller det traditionella ansvaret för scrum master såsom metodikansvar, ledning av workshops, coachning inom agila arbetssätt mm. Rollen innehåller också det som traditionellt beskrivs inom team lead rollen: rekrytering och uppbyggnad av team i samarbete med gruppchef. Fokus på individuella teammedlemmar och att bygga välfungerande team. Rollen innebär också ett ekonomiskt uppföljningsarbete tillsammans med produktägare för området.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som vill arbeta i en ledande befattning på teamnivå. Förutom det traditionella scrum master-arbetet så innefattar rollen också arbete med att etablera och hjälpa team att få till en bra miljö och effektiv arbetssituation.

Vi letar efter dig som har erfarenhet kring arbete med teamdynamik, gärna i kontexten av större organisationer. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta nära teamet i konkreta frågeställningar och att du även har möjlighet att arbeta i den mer teoretiska coachande delen av jobbet. Teamen på trafikförvaltningen är små och lättrörliga och agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt.

Vidare har du:

 • Kunskap om implementation av agila ramverk tex. SCRUM
 • Erfarenhet av arbete i eller med agila team
 • Erfarenhet av att arbeta med eller i olika agila processer och metoder.

Det är meriterande om du även har:

 • Högskola eller yrkeshögskoleexamen
 • Certifiering som Scrum Master
 • Erfarenhet av arbete med kundtillvända system (Såsom app, webb)
 • Erfarenhet av arbete inom myndighet/förvaltning
 • Erfarenhet av att etablera och formera team och grupper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Nils Höjer, tfn 0702893020. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 0707863674. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 17.e oktober. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Nyckelord: scrum, agila, team

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7208
Kontakt
 • Nils Höjer, 070-2893020
 • Neena Svensson, 070-7863461
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg , SACO, tfn08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn08-12313942
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb