Psykiatri Södra Stockholm, Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Om neuropsykiatriska mottagningen

Kom och arbeta med trevliga kollegor på en mottagning med tydlig struktur.
Vårt uppdrag är att behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor. Vi erbjuder multimodal behandling med läkemedel, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser. Vi arbetar enligt SLSO:s vårdprocesskartor för ADHD och ASD.
Mottagningen har ca 25 medarbetare bestående av läkare, sjuksköterskor, case managers, kuratorer, och arbetsterapeuter. Mottagningen är belägen i Hagsätra centrum.

Ditt arbete som överläkare/specialistläkare

På mottagningen har vi ett upparbetat arbetssätt som möjliggör att arbeta på distans. Nu har vi en pilot där du som överläkare har möjlighet att arbeta delvis eller heltid på distans.

Arbetsuppgifterna för dig som överläkare/specialistläkare består av sedvanligt arbete som specialistläkare på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Mottagningen är en behandlande mottagning och alla utredningar utförs på en psykiatrisk utredningsmottagning. Du kommer att via videomöte träffa patienter för årskontroll,  läkemedelsuppföljningar och förskriva recept.
Vi ser gärna att du trivs med att arbeta i team och kan bidra med din kunskap över professionsgränserna
Varje vecka deltar du på behandlingskonferens digitalt tillsammans med samtliga medarbetare på mottagningen. Vi har läkarmöte varje vecka där läkare tillsammans diskuterar komplexa ärenden eller lyfter situationer som kan vara bra att dela med sig av utifrån att bidra med sin kunskap och erfarenhet till kollegor.
Handledning av personal och studenter ingår i tjänsten. Vi får löpande ST-läkare som arbetar en kortare period hos oss som behöver handledning av erfaren läkare på plats.

Vi undersöker just nu intresset för distansarbete för läkare på mottagningen. Det går att lägga upp sitt arbete deltid eller heltid på distans och då ha digitala besök som videomöten och telefonsamtal.
I dialog med chef läggs ett schema upp utifrån dina önskemål om vilka dagar du vill arbeta hemifrån. Distansarbetet gäller endast inom Sverige.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri med erfarenhet av och intresse för att arbeta med människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi letar efter dig som arbetar professionellt med ett gott bemötande av andra människor och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för människor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställningheltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Som specialistläkare på vår mottagning arbetar du med ett tydligt formulerat och avgränsat uppdrag. Samtidigt har du relativt stor frihet i hur du vill lägga upp arbetet utifrån dina intressen och behov.
Digitala kontakter har ökat möjligheten att utföra arbetet via sin dator, vilket innebär att arbete på den fysiska arbetsplatsen kan kombineras med arbete på distans för den som önskar.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag. SLSO använder kompetensstege som är en strukturerad modell för kompetensutveckling för olika yrkesgrupper, vilket innebär goda möjligheter till kompetensutveckling.

Låter detta intressant? Hör av dig till oss genom att skicka in en ansökan om tjänsten så kontaktar vi dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7131
Kontakt
  • Isabella Nilsson Ehn, 08-12341215
Facklig företrädare
  • Feben Birhane, Läkarföreningen, 08-12352950
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb